Γόνιμος διάλογος Ζαβέρκου-Κούτουκα-Παράσχου για τη μείωση του πληθυσμού

Γόνιμος διάλογος Ζαβέρκου-Κούτουκα-Παράσχου για τη μείωση του πληθυσμού

Πολλή… σκόνη σήκωσε η ανάρτηση του Αντώνη Ζαβέρκου για τη μείωση του πληθυσμού στον Δήμο μας. Υπήρξαν ποικίλα σχόλια και γόνιμος διάλογος με συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων και του αντιδημάρχου Οικονομικών, Κώστα Κούτουκα, αλλά και του επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Νίκου Παράσχου.

Δείτε αρχικά την ανάρτηση του Αντώνη Ζαβέρκου:

“Γενική απογραφή πληθυσμού Δήμου Θερμαϊκού 2021 – Επίσημα τα τελικά αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ !!!
Περαία 16995.
Νέοι Επιβατες5882.
Αγ Τριάδα 1990.
Επανωμή 8337.
Μεσημέρι 1533.
Νέα Μηχανιώνα 7846.
Αγγελοχώρι 1074.
Νέα Κερασιά 1864.
Δημοτική ενότητα Θερμαϊκού 24867.
Δημοτική ενότητα Μηχανιώνας 10784.
Δημοτική ενότητα Επανωμής 9210. Οι έδρες πλέον κατανέμονται ώς εξής: Δημοτική Ενότητα Επανωμής Μεσιμεριου από επτά έδρες πέφτει στις έξι, Δημοτική ενότητα Μηχανιώνας, Κερασιάς, Αγγελοχωριου από οκτώ πέφτει στις επτά και δημοτική Ενότητα πρώην Δήμου Θερμαϊκού Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα από δεκαοκτώ στους δεκαέξι.
Ο Δήμος Θερμαϊκού είναι πλέον ο μεγάλος χαμένος και ΠΛΕΟΝ από δω και πέρα κατατάσσεται στους μικρούς δήμους σε όλη την Ελλάδα αφού ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ κάτω από της 50.000 χιλιάδες κατοίκους και από 33 δημοτικούς Συμβούλους που έχουμε σήμερα θα πάμε στους 29 Συμβούλους και σε 29 έδρες στο Δημοτικό μας συμβούλιο, επίσης μειώνονται κατά 38% οι επιχορηγησεις και οι πόροι από τους ΚΑΠ που δίνονται κάθε χρόνο από το κράτος και τα συναρμόδια υπουργεία για την λειτουργία του Δήμου και για παροχές υπηρεσιών στους Δημότες μας, καθώς και δύο λιγότερες Αντιδημαρχίες, νομικά πρόσωπα και πολλά άλλα τα οποία οι δημότες του Δήμου Θερμαϊκού, πλέον, δεν θα μπορούν να τα έχουν και θα τα πάρουν οι μεγάλοι Δήμοι άνω των 50.000 χιλιάδων….. ❗️ Και ο νοών νοείτο …. ❗️Ποιοί να φταίνε άραγε για αυτήν την κατάντια του Δήμου Θερμαϊκού;;;;;;????? και για την απογραφή που έγινε εν καιρό πανδημίας του Κορονοιού ;;;;;;???????”.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Κώστα Κούτουκα:

“Αντώνη ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος ¨δια πάσαν νόσον και πάσαν…¨ όπως πολύ καλά γνωρίζεις. Η μείωση του πληθυσμού του Δήμου συντελέστηκε την τελευταία δωδεκαετία συνέπεια της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα. Για παράδειγμα θα αναφέρω ότι το δεύτερο δημοτικό σχολείο στη Μηχανιωνα είχε 330 παιδιά και σήμερα έχει 220, συγκλονιστική μείωση κατά το ένα τρίτο των παιδιών, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι μετεγκαταστάθηκαν είτε στο εξωτερικό, είτε σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.
Δυστυχώς το αυτονόητο αποτέλεσμα της απογραφής κάποιοι συνειδητά προσπαθούν να το χρεώσουν στον Δήμαρχο για ίδιον όφελος, είναι ακριβώς σαν να θεωρείται υπεύθυνος ο πρόεδρος του ΣΥΠΑΖΑΘ γιατί ένα οικόσιτο σκυλί δάγκωσε έναν περαστικό!
Κλείνοντας να αναφέρω ότι μείωση των ΚΑΠ κατά 38% δεν προκύπτει από πουθενά.
Τώρα, τα περί αλαζονείας και καλύτερης διοίκησης που αναφέρει ο Nikos Parasxou θα απαντηθούν στις εκλογές από τους δημότες, οι οποίοι έχω πει πολλές φορές, ότι έχουν και μνήμη και κρίση, θυμούνται δηλαδή και τι πέρασαν στο παρελθόν και από ποιους απαλλάχθηκαν”

Στην κουβέντα παρενέβη ο Νίκος Παράσχου:

“Δυστυχώς δεν επέδειξε η σημερινή διοίκηση του Δήμου
το ανάλογο ενδιαφέρον κατά
την απογραφή των κατοίκων στη περιοχή μας.
Η αλαζονεία όμως πάει σύννεφο .
Αν τους ρωτήσεις θα σου πούνε ότι είναι η καλύτερη
Διοίκηση που πέρασε ποτέ
σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο
αυτοδιοίκησης.
Εάν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τους !!!!”

Αφήστε μια απάντηση