Γνώμη: Τελικά που στοχεύουν οι αναρτήσεις του Κώστα Κούτουκα;

Γνώμη: Τελικά που στοχεύουν οι αναρτήσεις του Κώστα Κούτουκα;

Με εξαιρετική επιμονή θέτει και ξανά θέτει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κώστας Κούτουκας, το θέμα των LED. Είναι η τρίτη φορά που ανεβάζει την ίδια ανάρτηση, προσπαθώντας να θίξει τον προηγούμενο δήμαρχο, αφήνοντας συνεχείς αιχμές για κακοδιαχείριση, σε βαθμό ποινικά κολάσιμο. Στοχεύουν, όμως, τα βέλη του πραγματικά τον Γιάννη Μαυρομάτη;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

– Η διενέργεια του διαγωνισμού εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και πάντως οπωσδήποτε και από την παράταξη του σημερινού δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή.

– Οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού δεν έτυχαν καμιάς ένστασης από την παράταξη του σημερινού δημάρχου, η οποία απ΄ όσο γνωρίζουμε ζήτησε την τροποποίηση 4 όρων, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από την παράταξη Μαυρομάτη.

– Διαφωνία προβλήθηκε μόνο μετά την διενέργεια του διαγωνισμού ως προς την κατακύρωση του έργου στον τελικό προμηθευτή. Μέχρι τότε τα ψήφιζαν όλα μαζί.

– Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού τέθηκε υπόψη του Ειδικού Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ανώτατο δικαστικό όργανο οικονομικού ελέγχου της χώρας), το οποίο απέρριψε τις υποβληθείσες ενστάσεις και ενέκρινε την κατακύρωση στον μειοδότη.

Ποιον “χτυπάει” λοιπόν ο κ. Κούτουκας με τις αναρτήσεις του; Ασφαλώς όχι τον Μαυρομάτη! Ο μόνος που διαφώνησε από την παράταξη Τσαμασλή ήταν ο δημοτικός συμβουλος κ. Νίκος Παράσχου, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του και αποχώρησε από την παράταξη, συνεπώς είναι προφανές ότι για άλλον χτυπάει η καμπάνα!

Είναι απίστευτο, αλλά τον σημερινό δήμαρχο και την παράταξή του χτυπάει, που ψήφιζαν τα πάντα μέχρι τέλους!!! Ο ίδιος ο κ. Κούτουκας, δεν ήταν μέλος του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου κι έτσι μπορεί εκ του ασφαλούς να “πλαγιοκοπεί”, όπως προκύπτει δια της ατόπου, την παράταξή του…

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Κούτουκα:

“Λαλίστατοι για πολλά, ψευδόμενοι για τα περισσότερα, σκανδαλολογούν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.
Έχω γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή μου ότι το μόνο έργο που με υποδειγματική ταχύτητα «οραματίστηκε» και υλοποίησε η προηγούμενη διοίκηση ήταν τα LED.

Ήταν πράγματι μεγάλη «επιτυχία» να κάνεις το τελευταίο εξάμηνο της θητείας σου, ένα έργο κόστους με τους τόκους περίπου 4.000.000,00 ευρώ και να χρεώσεις το ταμείο των διοικήσεων των επόμενων δέκα ετών!

Τώρα, ας δούμε όλοι, το κόστος που πλήρωσαν οι δημότες για να «εξοικονομήσουν» ενέργεια!

Επισυνάπτω την σύμβαση του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και τον προϋπολογισμό της προμήθειας, στον οποίο φαίνονται οι ποσότητες και οι τιμές καθώς και την σύμβαση του Δήμου Πετρούπολης Αττικής για την αγορά και τοποθέτηση αντίστοιχων φωτιστικών.

Θα διαπιστώσετε εύκολα ότι τα δικά μας 4.135 φωτιστικά, είναι μικρότερης ισχύος (50W) και λογικά ακόμη μικρότερου κόστους από τα 1.290 φωτιστικά (60W) του Δήμου Πετρούπολης.

Ο Δήμος Πετρούπολης προμηθεύτηκε περίπου 1.500 φωτιστικά με εγγύηση πέντε ετών 150.000 ευρώ!
Ο Δήμος Θερμαϊκού προμηθεύτηκε 4.500 φωτιστικά, 10.000 λάμπες και 4.000 σωλήνες με εγγύηση δέκα ετών, 3.300.000 ευρώ και 480.000 τόκους, συνολικό κόστος 3.780.000 ευρώ!

Εγώ δεν θα κάνω καμία άλλη πράξη ούτε πρόσθεση, ούτε αφαίρεση, ούτε πολλαπλασιασμό.

Τις πράξεις τις αφήνω στους δημότες, γιατί είμαι σίγουρος ότι για να φτάσεις από τις 150.000 στα 3.780.000 ευρώ που πλήρωσαν τα LED οι δημότες δεν φτάνουν οι αριθμητικές πράξεις!

Μαγικά χρειάζονται!”

Αφήστε μια απάντηση