Για “Μουσείο Ελληνικής Παιδείας” προορίζεται ο Παλιός Καφενές

Για “Μουσείο Ελληνικής Παιδείας” προορίζεται ο Παλιός Καφενές

Εδώ και ο αρκετό καιρό ο πρώην “Παλιός Καφενές” στα φανάρια της Περαίας είναι άδειος μετά την αποχώρηση της επιχείρησης που στεγάζονταν εκεί επί πολλά χρόνια.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, στον οποίο ανήκει το οίκημα, βρίσκεται σε αναζήτηση της επόμενης χρήσης του και όπως όλα δείχνουν προκρίνεται η λύση της μετατροπής του σε Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.

Πρόκειται για μια πρακτική την οποία έχουν υιοθετήσει και άλλοι Δήμοι ανά την Ελλάδα και σε αυτόν τον δρόμο σκοπεύει να βαδίσει και ο δικός μας Δήμος.

Τι είναι το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας;

Πρόκειται για ένα μουσείο το οποίο έχει εκπαιδευτικό και πολιτιστικό προσανατολισμό. Σκοπός του είναι η διαφύλαξη, μελέτη, προβολή και ανάδειξη της Ελληνικής Παιδείας και των αξιών που απορρέουν από αυτή.

Σ’ αυτό εκτίθενται μοναδικές συλλογές σχετικές με την ελληνική εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα. Η παρουσίαση των εκθεμάτων είναι απόλυτα ανθρωποκεντρική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τον επισκέπτη με τα Ελληνικά Γράμματα και τον Ελληνικό Πολιτισμό με τρόπο απλό και βιωματικό ώστε να αποτελέσει έναν χώρο πολιτισμού, μάθησης, εκπαίδευσης και επιστήμης.

Στο Μουσείο θα μπορούν να φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, επιστημονικές ημερίδες, διαλέξεις και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων..

Αφήστε μια απάντηση