Γιατί είναι δύσκολο να διατηρήσουμε το βάρος που χάνουμε; (BINTEO)

Γιατί είναι δύσκολο να διατηρήσουμε το βάρος που χάνουμε; (BINTEO)

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης και η Δήμητρα Φραγκούλη, Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το βάρος μας και γιατί δεν μπορούμε να το διατηρήσουμε εφόσον χάσουμε κιλά.

«Είχα πολλά κιλά όταν ήμουν μικρός. Αγαπούσα το φαγητό και το πολύ φαγητό. Δεν ένιωθα κορεσμό. Ήταν θαλπωρή για μένα. Όταν πήγα στο λύκειο και δέχθηκα bullying, το έβαλα σαν στόχο να αλλάξω. Ξεκίνησα να μην τρώω το βράδυ. Μετά το πήγα στο άλλο άκρο και σταμάτησα να τρώω και το μεσημέρι. Μετά μου έγινε ψύχωση και είχα ζυγαριά και στο δωμάτιο μου. Έχασα 45 κιλά σε 3 μήνες. Όταν είδα ότι σιγά σιγά έχω σχέσεις είπα πως δεν πρέπει να ξαναπαχύνω. Ακόμα το έχω στο μυαλό μου, δεν σου φεύγει αυτό», είπε ο γνωστός μάγειρας αναφορικά με τα κιλά του.

Σύμφωνα με την ειδικό, κ. Φραγκούλη, αναφορικά με το χάσιμο βάρους: «έχει να κάνει με το ποιο μοτίβο δίαιτας επιλέγω να χάσω τα κιλά. Η έντονη στέρηση μπορεί να μας φέρει στην υπερβολική κατανάλωση τροφής. Δεν μας βοηθάει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, υπάρχουν πολλά σνακ και πολλή ζάχαρη. Οι μεταβολικές συνήθειες είναι διαφορετικές ανά την ηλικία».

«Υπάρχουν 3 παράμετροι για να θεωρήσουμε ότι το βάρος ενός ανθρώπου είναι το φυσιολογικό και ιδανικό . Το να μην του δημιουργεί προβλήματα υγείας, είναι το βάρος που τον κάνει να νιώθει καλά και να μην υποσιτίζεται ή υπερσιτίζεται. Υπάρχει το βάρος που έχουμε συνηθίσει να είμαστε για πολλά χρόνια. Να μην κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ μας για το βάρος γιατί είναι κάτι διαφορετικό στον καθένα», δηλωσε συμπληρωματικά.

»Το πιο βασικό είναι να υπάρχει μια διατροφική εκπαίδευση στην διαδικασία απώλεια βάρους. Χρειάζονται όλα με μέτρο. Στις διατροφικές συνήθειες πρέπει να υπάρχει μία ρουτίνα », συμπλήρωσε η κ. Φραγκούλη.