Γιάννης Μαυρομάτης: Η ιστορία ενός…”αιώνιου” δημάρχου!

Γιάννης Μαυρομάτης: Η ιστορία ενός…”αιώνιου” δημάρχου!

Ο Γιάννης Μαυρομάτης δικαιούται τον τίτλο του…”αιώνιου” δημάρχου!

Ξεκίνησε την…δημαρχιακή του καριέρα από πολύ μικρός, ως δήμαρχος Μηχανιώνας και την ολοκλήρωσε ως διεκδικητής της δημαρχίας Θερμαϊκού από την οποία πρόλαβε να περάσει για 5 χρόνια, από το 2014 εώς το 2019.

Συνολικά ο Γιάννης Μαυρομάτης υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση, ως δήμαρχος, επί 13 χρόνια: Δύο τετραετείς θητείες στη Μηχανιώνα και μία πενταετή στον ενιαίο Δήμο Θερμαϊκού.

Παρά τις προτάσεις που είχε για να μεταπηδήσει σε άλλο πολιτικό μετερίζι, για παράδειγμα ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε το σκέφτηκε: “Εμένα δεν μ΄ ενδιαφέρει αυτού του είδους η πολιτική. Εγώ θέλω την επαφή στον τόπο μου, με τους συνδημότες μου”, είχε πει σε ανύποπτο χρόνο.

Χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του; Η επιμονή, η οργάνωση, η εργατικότητα και η ικανότητά του να “αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του”! Δεν κατέθετε ποτέ τα όπλα! Εχανε εκλογές; Επανερχόταν την επόμενη φορά και τις κέρδιζε. Και αυτό συνέβαινε γιατί όλο το διάστημα που μεσολαβούσε δούλευε προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα από την επομένη της ήττας του.

Μόνο τούτη τη φορά δεν τα κατάφερε, γι αυτό, ίσως, να επήλθε και το τέλος!

Για τον Μαυρομάτη ουδείς μπορεί να υποστηρίξει πως δεν προσπάθησε. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η προσπάθειά του ήταν δεδομένη. Το μόνο σίγουρο είναι πως σήκωνε το τηλέφωνο για να βοηθήσει…

Ξεσπάσματα; Πολλά! Φωνές; Ακόμα περισσότερες! Επαρση; Ισως, σε κάποιες περιπτώσεις, να υπήρξε…

Αυτό πάντως που δεν αμφισβητείται από κανέναν είναι πως ήταν πάντα διαβασμένος. Ηξερε απ΄ έξω και ανακατωτά όλα τα θέματα του Δήμου σε σημείο που αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι (όχι μόνο της παράταξής του) να περιμένουν να τον ακούσουν, προτού τοποθετηθούν.

“Θ΄ακούσω πρώτα τι θα πει ο Μαυρομάτης και μετά θα μιλήσω. Αυτός ξέρει…”, έλεγαν κάποιοι.

“Με τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές έκλεισε ένας κύκλος, τον οποίο αποτιμώ με περηφάνεια. Ως επικεφαλής συνδυασμού, αν κοιτάξω πίσω, έχω να θυμάμαι ένα συναρπαστικό ταξίδι που με συγκινεί…”

Πράγματι, τον Μαυρομάτη τον συγκινούσε, όσο τίποτ΄ άλλο, το… δημαρχιλίκι σε σημείο τέτοιο που ορισμένοι αδυνατούν να πιστέψουν πως θα μπορέσει να ζήσει χωρίς αυτή την ενασχόληση.

Διότι πολύ απλά, ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ!