Γεωργιάδης: “Ερχεται έγκριση για το thess INTEC μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης”

Γεωργιάδης: “Ερχεται έγκριση για το thess INTEC μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης”

Τη σύμβαση για την ένταξη του έργου «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Πάνος Σταμπουλίδης, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Βιομηχανίας, κ. Θέμιδας Ευτυχίδου.  

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, αναμένεται η δημιουργία – αναβάθμιση – εξυγίανση περίπου 9 βιομηχανικών πάρκων σε όλη τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 65,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, έπεται και η αντίστοιχη έγκριση χρηματοδοτικής ενίσχυσης ύψους 35 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του Τεχνολογικού πάρκου «ThessINTEC» στην περιοχή της Περαίας, που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ήδη αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων και διεθνών συνεργασιών.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψαν την ένταξη των έργων για τα 9 Βιομηχανικά Πάρκα και ακολουθεί η έγκριση για το “ΤhessINTEC”, έργα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, η υλοποίηση των οποίων θα αλλάξουν παντελώς την εικόνα της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Είναι έργα που θα προσφέρουν μεγάλο πολλαπλασιαστή στο ΑΕΠ και θα δημιουργήσουν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για να μένουν οι Έλληνες στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Αφήστε μια απάντηση