Γενική απεργία σήμερα-Προβλήματα στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Γενική απεργία σήμερα-Προβλήματα στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Με κεντρικό σύνθημα, “μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει” ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία με αιτήματα αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία.

Με προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας θα λειτουργούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Τετάρτη για ολόκληρη την ημέρα. Μόλις 135 λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους με ότι αυτό συνεπάγεται για το επιβατικό κοινό…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: “Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται.

Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα.

Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική”.

Αφήστε μια απάντηση