Βαρτζόπουλος στο MEGA: “Οι θεσμοί στην Ελλάδα είναι ατράνταχτοι και δεν κινδυνεύει η πατρίς” (ΒΙΝΤΕΟ)

Βαρτζόπουλος στο MEGA: “Οι θεσμοί στην Ελλάδα είναι ατράνταχτοι και δεν κινδυνεύει η πατρίς” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Για ένα ένα ζήτημα που έχει μεγάλη βαρύτητα έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, τονίζοντας πωςη ΕΥΠ, αν και ήταν αξιοσημείωτη η επιχειρησιακή της ικανότητα, τα αντανακλαστικά της στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ήταν μειωμένα.

«Υπήρξε μία λανθασμένη πολιτική εκτίμηση του ζητήματος από την ΕΥΠ, η οποία είχε δείξει αξιοημείωτη επιχειρησιακή ικανότητα. Σε αυτό το πολιτικό ζήτημα έδειξε μειωμένα αντανακλαστικά, μία μειωμένη πολιτική αναισθησία. Ούτε η Δημοκρατία κινδυνεύει στην Ελλάδα, είναι ισχυρότατη και προστατεύεται επαρκέστατα από τους θεσμούς. Πάντα υπάρχει ανάγκη βελτιώσεων, αλλά επαναλαμβάνω ότι οι θεσμοί στην Ελλάδα είναι ατράνταχτοι και δεν κινδυνεύει η πατρίς», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Δεν επιτρέπεται να παρακολουθείται αρχηγός κόμματος, ούτε υποψήφιος αρχηγός κόμματος και βουλευτής επιτρέπεται, κατά τη γνώμη μου, μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι είναι ύποτπς ασκήσεως ή πράξεως ενός αδικήματος που υπερβαίνει τα δέοντα».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για εργαλειοποίηση των θεσμών και απαξίωσης της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε πως τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά μέσα παγκοσμίως, όπως ο Guardian και η New York Times, ασχολούνται με το ζήτημα.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μας κάνει τον ανήξερο ο πρωθυπουργός. Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη πέρασε στο Μαξίμου η ΕΥΠ, ήταν η πρώτη πράξη που έκανε το καλοκαίρι του 2019. Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη επελέγη ένας άνθρωπος που δεν πληρούσε ούτε τα τυπικά κριτήτια και άλλαξε ο νόμος για να τεθεί διοικητής της ΕΥΠ. Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη ήρθε η επαίσχυντη τροπολογία, δηλαδή όποιος παρακολουθείται να μη λαμβάνει γνώμη με αίτηση στην ΑΑΔΕ».

δεν ειναι δυνατον σημερα να μας κανει τν ανηξερο εμ ρπωτ του μτρο περασε στ μαξιμου η ευπ ηταν η ρπωτη ρπαξη π εκανε το καλοκαιρι 2019 με πρωτοβουλια μητροσατκη επελεγη ενα ςναθρ π δνε πληρουσε ουτε τα τυπ κριτητιρ ακ αλλαξε ο νοσμο ςγια να τεθει διοικητης της ευπ με πρωτοβ μητσοτακη ηρθε η αναισχυντη τροπολογια επαισχυντη οποιος παρκαολ να μη μαβναιε γνωση εμ αιτηση τ στην ααδε

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης χειρίστηκε θεσμικά το εν λόγω ζήτημα και όχι επικοινωνιακά, ενώ την ίδια στιγμή ζήτησε την πλήρη διελεύκανση του θέματος.

«Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα και την ευθύνη τη φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο κος Μητσοτάκης. Για ποιο λόγο ήρθαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ουσιαστικά είπαν ψέματα ότι δεν υπάρχει θέμα παρακολούθησης; Και μετά από πέντε ημέρες ξαφνικά παραδέχτηκαν ότι υπήρχε θέμα παρακολούθησης και ακολούθησαν δύο παραιτήσεις μέσα σε μία ώρα. Εάν δεν ήταν ευρωβουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεν έκανε αυτή την έρευνα θα ζούσαμε στο σκοτάδι. Δεν θα ξέραμε ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Αναρωτιέμαι σε τι κράτος ζούμε», δήλωσε.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα που έθεσε η κα Γιαννακοπούλου, ανάμεσά τους διαχειρίζεται το Predator, αλλά και ποιος και γιατί έδωσε την εντολή παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήξερε. Είναι εξίσου τραγικό ακόμα και να το ήξερε. Είναι απολύτως επικίνδυνο».

«Είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Σήμερα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αύριο ο οποιοσδήποτε», υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση