Βαρτζόπουλος: “Κράτος πρόνοιας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας”

Βαρτζόπουλος: “Κράτος πρόνοιας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας”

Πολιτική εκδήλωση στο Δήμο Χαλκηδόνας πραγματοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος με θέμα την «Ενεργειακή Ακρίβεια».

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, η οποία έχει προκαλέσει πονοκέφαλο και αγωνία σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά εκφράζοντας την αισιοδοξία, ότι ο χειμώνας θα περάσει με αντιμετωπίσιμη δυσκολία και ότι θα οδηγηθούμε με σιγουριά στην άνοιξη.

Ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης σχολίασε ως ασυναρτησίες τις προγραμματικές εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς δεν υπάρχουν χρήματα εκτός κρατικού προϋπολογισμού προς διάθεση.

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι είναι ανάγκη να υπάρξει Ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ελάφρυνση των πολιτών, όμως σημείωσε, ότι αυτό θα γίνει καθυστερημένα λόγω των αργών αντανακλαστικών της Ένωσης, ενώ εκτίμησε, ότι η παρέμβαση θα είναι γενναία και θα πραγματοποιηθεί προς τον Ιανουάριο.

Ο κ. Βαρτζόπουλος εξήρε την προσπάθεια της κυβέρνησης εξασφάλιση της επενδυτικής βαθμίδος μοναδικό εγγυητή ουσιαστικής προοπτικής ανάπτυξης .

Κράτος πρόνοιας

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ακόμα, ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος με ένα σύγχρονο και εξευρωπαϊσμένο σύστημα Υγείας και Προνοίας. Σημείωσε πως αυτό θα επιτευχθεί μέσω υπηρεσιών, που θα εξυπηρετούν τον πολίτη, που δεν μπορεί, να έχει πρόσβαση στην ψηφιακή αλληλεπίδραση με τους κρατικούς φορείς, αναφέροντας πως το 50% των πολιτών είναι ψηφιακά αναλφάβητοι. «Εάν οικοδομήσουμε ένα κοινωνικό κράτος, η πατρίδα όχι απλώς θα ευδαιμονεί, αλλά θα κοσμεί την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ένα Κοινωνικό κράτος πρότυπο, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες Υγείας, Παιδείας και Προνοίας αναπήρων και ηλικιωμένων, θα εκτοξεύσει την αγοραστική δυνατότητα των πολιτών.

Ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε στη διπλωματική κρίση με την Τουρκία σημειώνοντας, ότι είναι αδύνατο να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, εξαίροντας την σημασία των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας, τα οποία την έχουν θωρακίσει αμυντικά.

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ανέφερε, ότι είναι ανάγκη περαιτέρω διεκδικητικής πολιτικής από πλευράς μας και ότι επιβάλλεται «να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, όπως η επέκταση της αλιευτικής ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, ο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας με ανάρτηση χαρτών και η επέκταση της χωρικής κυριαρχίας παντού στα 12νμ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα»

Αφήστε μια απάντηση