Βήμα… πίσω από το Ιράν: Δεν θα ξυλοκοπεί αμέσως τις γυναίκες που δεν φορούν μαντίλα μέσα στα αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Βήμα… πίσω από το Ιράν: Δεν θα ξυλοκοπεί αμέσως τις γυναίκες που δεν φορούν μαντίλα μέσα στα αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ)
A woman walks after the morality police shut down in a street in Tehran, Iran December 6, 2022. Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Ένα μικρό βήμα πίσω φαίνεται ότι κάνει το καθεστώς της Τεχεράνη στο θέμα της υποχρεωτικής μαντήλας μετά από τις μαχητικές διαδηλώσεις των γυναικών που ζητούν την κατάργησή της.

Μετά από εκατό και πλέον ημέρες αιματηρών διαδηλώσεων η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αστυνομία δεν θα σταματά ούτε θα συλλαμβάνει αμέσως τις γυναίκες που δεν φορούν τη μαντίλα μέσα στα αυτοκίνητα. Θα τους στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό ότι «παρατηρήθηκε πως δεν φορούσατε χιτζάμπ μέσα στο αυτοκίνητο, είναι απαραίτητο να σέβεστε τους κανόνες και να φροντίσετε να μην επαναληφθεί».

Μέχρι χθες η γυναίκα κινδύνευε να ξυλοκοπηθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Πρόκειται, λένε οι αρχές, για το νέο στάδιο του προγράμματος «Εποπτεία» και ενώ παραμένει θολό κατά πόσον έχει καταργηθεί η αστυνομία ηθών όπως είχε εξαγγείλει ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Πηγή φωτό: MEGA

Αφήστε μια απάντηση