Αφιέρωμα στον Αλέν Ντελόν: Η ζωή ενός ζεν πρεμιέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφιέρωμα στον Αλέν Ντελόν: Η ζωή ενός ζεν πρεμιέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ζωή ενός ζεν πρεμιέ

Ο Αλέν Ντελόν γεννήθηκε πριν από 88 χρόνια. Είχε δύσκολη παιδική ηλικία αλλά τον διέκρινε από μικρός το επαναστατικό του πνεύμα.

Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Εκείνος πήγε να ζήσει σε ανάδοχη οικογένεια. Μετά τον θάνατο των ανάδοχων γονιών του, ο πατέρας και η μητέρα του Ντελόν ανέλαβαν την από κοινού επιμέλειά του. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά.

Μετά από την επεισοδιακή του φοίτηση στα σχολεία, που συχνά τον απέβαλαν λόγω απειθαρχίας, ο Ντελόν παράτησε το σχολείο στα 14 του και εργάστηκε για λίγο στο κρεοπωλείο του πατριού του. Κατατάχθηκε στο γαλλικό ναυτικό τρία χρόνια αργότερα, σε ηλικία 17 ετών, και κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε ως πεζοναύτης στον πρώτο πόλεμο της Ινδοκίνας.

Τον κέρδισε όμως ο κινηματογράφος. Η καριέρα του άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 και σύντομα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους γόηδες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η μεγάλη του επιτυχία ήρθε με την ταινία «Γυμνοί στον Ήλιο». Υποδύθηκε τον πανούργο και αδίστακτο Tom Ripley, ρόλο που τον καθιέρωσε ως σταρ της μεγάλης οθόνης.

Το 1985, ο Ντελόν τιμήθηκε με το βραβείο Σεζάρ Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Ιστορία Μας». Έξι χρόνια αργότερα τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγώνας της Τιμής.

Το 1997 ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ηθοποιία σε ηλικία 62 ετών.