Αυτή είναι η φυλακή-μπουτίκ που κρατείται η Εύα Καϊλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι η φυλακή-μπουτίκ που κρατείται η Εύα Καϊλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις υπερσύγχρονες φυλακές στην περιοχή Haren των Βρυξελλών μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή η οποία αύριο θα απολογηθεί ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τις πιο σύγχρονες φυλακές που βρίσκονται στην περιοχή, οι οποίες άνοιξαν μόλις στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του MEGA έξω από τις φυλακές δείχνουν ότι πρόκειται για σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας με πανύψηλους τοίχους και κάμερες ασφαλείας παντού.

Η κράτηση στο Haren όμως, αποτελεί μέρος μιας σύγχρονης κουλτούρας σωφρονισμού, όπου οι τρόφιμοι εργάζονται, αθλούνται και επιμορφώνονται, ενώ θεωρείται το κατάλληλο περιβάλλον για κρατούμενες μητέρες που επιθυμούν να έχουν μαζί και τα ανήλικα παιδιά τους.

Το κόστος κατασκευής των φυλακών άγγιξε το 1 δισ. ευρώ, με τις εγκαταστάσεις να εκτείνονται σε 150.000 m2.

Στην έκταση αυτήν, υπάρχουν εφτά βασικά κτίρια, ενώ κανένα κελί δεν έχει κάγκελα:

– Προσαγωγής για άνδρες

– Κράτησης για άνδρες

– Κλειστού τύπου για γυναίκες

– Ανοιχτού τύπου για γυναίκες

– Κέντρο παρακολούθησης – ακροάσεων

– Κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης

– Κέντρα εργασίας

Αντιμέτωποι με το δικαστικό συμβούλιο
Η ευρωβουλευτής αλλά και ο Ιταλός σύντροφός της, θα δώσουν αύριο την πρώτη μάχη διεκδικώντας την ελευθερία τους.

«Αύριο, Τετάρτη θα πάνε μαζί στην αίθουσα του συμβουλίου όπου οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα κρατηθούν στη φυλακή μέχρι τη δίκη ή θα αφεθούν ελεύθεροι», αναφέρουν τα βελγικά ΜΜΕ.

Την έως τώρα καταρτιζόμενη δικογραφία μελέτησαν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο, καθώς είχαν το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία μόνο για λίγες ώρες, πριν από την ακρόαση της κατηγορούμενης από τους δικαστές. Η μάχη για την αποφυλάκισή της θα είναι σκληρή.

Το δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει αν τηρήθηκαν όλο οι δικονομικοί κανόνες κατά την προσαγωγή και σύλληψη της κ. Καϊλή και αν η αποφυλάκισή της θα δημιουργήσει κίνδυνο συσκότισης της έρευνας.

Δικηγόροι των Βρυξελλών μιλώντας στο MEGA, προβλέπουν ότι το ζευγάρι δε θα μπορέσει να επικαλεστεί ούτε την ανάγκη να βρίσκονται κοντά στη μόλις δύο ετών κόρη τους.

Το δικαίωμα έφεσης
Αν τελικά αποφασιστεί η παράταση της προφυλάκισης, που θα έχει ισχύ για έναν μήνα μέχρι να εξεταστεί εκ νέου, οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα ασκήσουν έφεση εντός 24 ωρών. Η έφεση θα συζητηθεί μέσα σε 15 ημέρες.

Στο μεσοδιάστημα, δεν αποκλείεται να προκύψει και δεύτερο δικαστικό μέτωπο για την Εύα Καϊλή.

Αν τελικά αποφασιστεί η προφυλάκισή της, το βελγικό δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάζει μια φορά τον μήνα για την επανεξέταση της κράτησης.

Δείτε το από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση