Αυγέρη για Πειραιώς: ” Πισωγύρισμα για τη Μηχανιώνα όπου λειτουργεί η μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα των Βαλκανίων”

Αυγέρη για Πειραιώς: ”  Πισωγύρισμα για τη Μηχανιώνα όπου λειτουργεί η μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα των Βαλκανίων”

Την υπό… αναχώρηση Τράπεζα Πειραιώς στην Μηχανιώνα επισκέφθηκε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον διευθυντή του καταστήματος, κ. Αυγουστίδη και το μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Ωρολογά.

“Θα άκουσες πολλά στην τηλεόραση για τον Μπαντέρας που έρχεται αύριο για γυρίσματα στη Μηχανιώνα. Σίγουρα δεν θα άκουσες πολλά- και ακόμη πιο σίγουρα δεν θα είδες απολύτως τίποτα-για το ό,τι στις 28 Ιουλίου κλείνει οριστικά το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Πισωγύρισμα για την περιοχή όπου λειτουργεί η μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα των Βαλκανίων, όπως φυσικά και για άλλες της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, στις οποίες επιφυλάσσεται η ίδια μοίρα”, λέει η κ. Αυγέρη και συνεχίζει:

“Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας (με εκπροσώπους του οποίου είχα σήμερα ενημερωτική συνάντηση):
«Η επιχειρούμενη συρρίκνωση του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας συνεπάγεται συρρίκνωση του οικονομικού κύκλου τοπικών επιχειρήσεων, αποεπένδυση και οικονομική ανισορροποία. Στοιχεία που καθιστούν τους στόχους της Περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας μετέωρους, δίχως στήριξη και χρηματοδότηση, επιδρώντας μεσοπρόθεσμα αρνητικά και στην απασχόληση των τοπικών κοινωνιών. Η αναζήτηση από τις μικρές και πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εναλλακτικών και παράλληλων συστημάτων πόρων χρηματοδότησης, εκτός του επίσημου τραπεζικού τομέα, θα δημιουργήσει φαινόμενα που παραπέμπουν σε άλλες οικονομικές εποχές και συνθήκες με επιπτώσεις στην οικονομική συνοχή».
Την ίδια ώρα έντονη είναι η ανασφάλεια και η αγωνία των εργαζόμενων του καταστήματος, όπως και των δεκάδων άλλων ανά την επικράτεια, καθώς και η αναστάτωση των κατοίκων της Μηχανιώνας, μιας περιοχής με μεγάλη αλιευτική, αγροτική, τουριστική και εξαγωγική δραστηριότητα.

Έναν μόλις χρόνο πριν είχε προηγηθεί το κλείσιμο του καταστήματος στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Μοναδικό πλέον κατάστημα σε ολόκληρο το δήμο, το ήδη αποδυναμωμένο υποκατάστημα της Περαίας.
Σχεδόν δυο μήνες πριν, ο Άδωνις επισκεπτόταν τη Μηχανιώνα και ανακοίνωνε ότι θα κάνει υπερλουξ μαρίνα.
Ο Μπαντέρας έρχεται αύριο για γυρίσματα με 30 ευρώ μεροκάματο στον κομπάρσο.
Πόση ανάπτυξη πχια!

ΥΓ Αν χρειαστεί κάποια σκηνή με ληστεία τράπεζας, γίνεται γνωστό ότι το κατάστημα θα λειτουργεί μέχρι τις 28 Ιουλίου!
Στο τσακ προλαβαίνει!”.

Αφήστε μια απάντηση