Αρραβώνας στους Ν. Επιβάτες, γάμος στην Κωνσταντινούπολη για Δημήτρη Πέλκα και Κυβέλη Μάρδα!
Το περασμένο Ιούνιο ο Δημήτρης Πέλκας και η Κυβέλη Μάρδα, αρραβωνιάστηκαν στο σπίτι του πρώην υπουργού και πατέρα της νύφης, Δημήτρη Μάρδα, στους Ν. Επιβάτες. Το BestCity.gr, σας είχε μεταφέρει τότε όλες τις λεπτομέρειες από το πάρτι που είχε γίνει με τους σημαντικούς καλεσμένους.
Ο καιρός πέρασε, το νεαρό αρραβωνιασμένο ζευγάρι δηλώνει μόνιμη κατοικία, πια, την Κωνσταντινούπολη (ο Πέλκας αγωνίζεται στη Φενέρμπαχτσέ) και πλέον τον προσεχή Ιούνιο (έναν ακριβώς χρόνο μετά τον αρραβώνα) προγραμματίζεται και ο γάμος ο οποίος θα γίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι.
Κουμπάρος θα είναι ο Γιώργος Τσονάκας, συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και κολλητός φίλος του Πέλκα.
Ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο γάμος της κόρης του θα πραγματοποιηθεί στα πατρογονικά χώματα.
Μάλιστα η Κυβέλη, είχε στο παρελθόν μιλήσει για την σχέση της οικογένειάς της με την Πόλη: “Οι γονείς του μπαμπά μου (σ.σ. Δημήτρη Μάρδα), άνθρωποι που γνώρισα και αγάπησα, γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, παντρεύτηκαν και έκαναν το δικό τους σπιτικό στην Κωνσταντινούπολη. Έμεναν στο σοκάκι Resitefendi με νούμερο 11 στο Καντίκιοϋ, στην Ασιατική πλευρά της Πόλης. Εκείνων η ιστορία δεν φάνταζε στα αυτιά μου παραμύθι…, με μια διαφορά: Για κάποιον λόγο που δεν μάθαμε ποτέ η γιαγιά μου, δεν ήθελε να μιλά για την Πόλη. Δεν ήθελε να γυρίσει πίσω, δεν ήθελε να θυμάται.. Ο παππούς μου, έμπορος, μπονβιβέρ και αθλητής της πάλης εκεί, μου μιλούσε πάντα με άλλη αγάπη για την Πόλη που μια νύχτα βίας του Σεπτέμβρη του 1955 τον έδιωξε από εκεί, μου μιλούσε πολύ για τον δικό του παππού, τον Γεώργιο Χρυσοβέργη.
Ένας από τους πιο σημαντικούς μεγαλέμπορους, που προμήθευε τον Οθωμανικό στρατό με κρέας και ζάχαρη, ένας άνθρωπος που έχτισε στο Καντίκιοϋ ολόκληρο οικισμό για να εγκατασταθούν οι άνθρωποι της οικογενείας του, ένας ευεργέτης που στήριξε με την περιουσία και την παρουσία του το έργο του Οικομενικού Πατριαρχείου, ένας από τους δυο κοσμικούς που έχει τον τάφο του μαζί με τους τάφους των Πατριαρχών στο Μπαλουκλί, ήταν αυτός λοιπόν ο παππούς του παππού μου, ο Χρυσοβέργης.
Εκείνο που ξέρω είναι πως, αποφασίζοντας, μια άλλη Μάρδα, ξαφνικά να μείνω για ένα χρονικό διάστημα στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα στο Καντίκιοϋ, στην πραγματικότητα γυρνώ στον τόπο που βρίσκονται οι ρίζες της προσωπικής μου ιστορίας. Περπατώ στα σοκάκια που περπάτησαν οι άνθρωποι που αγάπησα και άφησε πίσω του ο μπαμπάς μου μηνών τότε, μετά τα γεγονότα του 1955. Μυρίζω το άρωμα μιας πόλης που λάτρεψαν και καταλαβαίνω γιατί οι Βυζαντινοί όταν μιλούσαν γι’ αυτήν την πόλη, την αποκαλούσαν η «μεγάλη ερώσα», η μεγάλη ερωμένη…”!
Νέοι Επιβάτες-Κωνσταντινούπολη: Ενας… γάμος δρόμος!