Αρθρο Σωτήρη Αποστολίδη: ” Το νόημα και η σημασία του ρόλου του Συμπαραστάτη του Δημότη”

Αρθρο Σωτήρη Αποστολίδη: ” Το νόημα και η σημασία του ρόλου του Συμπαραστάτη του Δημότη”

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

“Το νόημα και η σημασία του ρόλου του Συμπαραστάτη του Δημότη , γκρεμίστηκε , από την καθαρά παραταξιακή αντίληψη που επέδειξε κατά την εκλογική διαδικασία , το εναπομήναν δημοτικό συμβούλιο , ύστερα από την αποχώρηση , ως ένδειξη διαμαρτυρίας , ‘ολων των συμβούλων που πρόσκειται στον πρώην δήμαρχο Θερμαικού , Γιώργο Τσαμασλή.

Η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι δύσκολη και επίπονη και δεν της αρμόζει να εμπαίζεται από τυχάρπαστους κονδυλοφόρους , με κομπλεξικά ανήθικους , ειρωνικούς και ασυνάρτητους , χαρακτηρισμούς , με ποταπό και επέσχηντο περιεχόμενο, που μόνο αγράμματη εμπάθεια προσδίδει και αρνητισμό , ενάντια στην ομαλή συνοχή του κοινωνικού ιστού του δήμου Θερμαικού.

Η πρώτη ψηφοφορία ήταν βέβαιο ότι θα αποτύγχανε , αφού δεν υπήρξε καμία συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων προς την προσέγγιση εκλογής ενός κοινά αποδεκτού προσώπου για την θέση αυτή. Ο ελιγμός του κυρίου Τσαμασλή να αποχωρήσει η παράταξή του από την ψηφοφορία , οδήγησε τις δύο εναπομήναντες παρατάξεις , στην διαδικασία εκλογής και να εκτεθούν ως φυσικό επακόλουθο.

Αρα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο σημαντικός ρόλος του θεσμού αυτού για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών-πολιτών , υποβαθμίζεται και θυσιάζεται στην αρένα των παραταξιακών διαφορών αποκλειστικά και μόνον.

Όλες οι υποψηφιότητες για την κάλυψη της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη από άποψη βιογραφικών είναι , είτε λιγότερο είτε περισσότερο , αξιόλογες.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι ποιος από όλους τους υποψήφιους είναι η χαρισματική μορφή που θα ενώσει , θα εμπνεύσει , θα βοηθήσει και θα δώσει το στίγμα μιας περισσότερο ουδέτερης τοποθέτησης , που θα πρεσβεύει την φιλοσοφία της αρωγής στα προβλήματα του κοινωνικού συνόλου και θα προάγει την συνοχή του κοινωνικού ιστού όλων των δημοτών του δήμου Θερμαικού ;”

*Ο Σωτήρης Αποστολίδης είναι ενεργός πολίτης του Δήμου μας, εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας.