Από το Καλοχώρι εώς το Αγγελοχώρι: Ερχεται η δημοπράτηση των έργων…

Από το Καλοχώρι εώς το Αγγελοχώρι: Ερχεται η δημοπράτηση των έργων…

Eντός της Μεγάλης Εβδομάδος που ξεκινάει σήμερα, η Περιφέρεια θα καταθέσει στο τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Παραλιακό Μέτωπο, όσο και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Το Σχέδιο και η Μελέτη έχουν επικαιροποιηθεί μετά τη διαβούλευση μηνών που προηγήθηκε με το σύνολο των εμπλεκομένων. Μάλιστα, υπήρξαν τέσσερις περιπτώσεις που έφτασαν στο σημείο να διαφοροποιηθούν για να υπάρξει συμφωνία. Mε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το συντελεστή δόμησης του αγροκτήματος, που βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου «Μακεδονία», με τα Ελληνικά Πετρέλαια, την ΓΑΙΑΟΣΕ και το ΤΑΙΠΕΔ, για δέκα στρέμματα στην περιοχή που θα δημιουργηθεί νέα ναυοπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου ο φάκελος της Παραλιακής Ζώνης να έχει εγκριθεί απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς του ΥΠΕΝ. Αμέσως μετά θα προωθηθεί για την έκδοση του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος μέχρι το τέλος του 2023, αφού θα ανάψει «πράσινο φως» το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αν αυτό το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, από το 2024 θα υπάρξουν οι οριστικές μελέτες και οι δημοπρατήσεις των έργων που προβλέπονται.

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση