Απρόβλεπτη υποχρέωση με το “καλημέρα” για την διοίκηση Τζέκου: Ανατροπή στους προϋπολογισμούς των Δήμων

Απρόβλεπτη υποχρέωση με το “καλημέρα” για την διοίκηση Τζέκου: Ανατροπή στους προϋπολογισμούς των Δήμων

Πρόβλημα με το “καλημέρα” της ανάληψης των καθηκόντων της θα κληθεί να αντιμετωπίσει η εκλεγμένη διοίκηση του Θόδωρου Τζέκου, καθώς με σχετική τροπολογία η Κυβέρνηση καλεί τους Δήμους όλης της χώρας (συνεπώς και του Δήμου Θερμαϊκού) να καταβάλουν 240 εκ. ευρώ ως τέλος ταφής απορριμμάτων.

“Νέα δυσμενή ανατροπή στους προϋπολογισμούς των δήμων για το 2024 φέρνει η χθεσινή ρύθμιση για την καταβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Οι Δήμοι καλούνται να καταβάλλουν 240 εκ. ευρώ εντός του 2024 από τους πόρους τους.

Λ. Κυρίζογλου: Η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην εφαρμογή της ήδη ειλημμένης απόφασής της για δικαστική προσβολή του μέτρου.

Η ψηφισθείσα χθες τροπολογία για την αναδρομική απόδοση από τους δήμους του τέλους ταφής απορριμμάτων, που προσθέτει νέα βάρη στην ήδη ασφυκτική οικονομική κατάσταση των Δήμων, οι προβλέψεις του φορολογικού νομοσχεδίου και η νέα ρύθμιση για την είσπραξη οφειλής ΤΑΠ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Μένει να δούμε την εξέλιξη του όλου θέματος το οποίο απασχόλησε μέσω τηλεδιάσκεψης και την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια συνεδρίαση στην οποία έδωσε το παρών ο Αντώνης Ζαβέρκος, μοναδικός εκπρόσωπος από τον Δήμο Θερμαϊκού.