Απολαυστικός διάλογος Κούτουκα-Γιαμουστάρη

Απολαυστικός διάλογος Κούτουκα-Γιαμουστάρη

Εναν απολαυστικό και… διδακτικό διάλογο είχαν στο διαδίκτυο ο αντιδήμαρχος, Κώστας Κουτουκας και ο Σάκης Γιαμουστάρης από την παράταξη Μαυρομάτη. Αντικείμενο οι δαπάνες για τα σχολικά κτίρια για τα οποία τόσος πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Δήμο μας. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, δεν χρειάζονται περεταίρω επεξηγήσεις για το ποιος, τελικά, επιβαρύνεται και ποιος όχι. Κοντά στο νου κι η γνώση!

ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ: “Κατερίνα Χατζηχριστοφή Λυπάμαι για την παραπληροφόρηση που δημιουργείται στους δημότες αναδημοσιεύοντας ψέματα. Ακόμη και η φράση που αναφέρεται “όπου αλλα 550.000 θα ερχόταν για τα σχολεία μας χωρίς καμμία επιβάρυνση του δήμου….” αποτελεί ψεύδος, αφού ολόκληρο το πρόγραμμα είναι ύψους 528.000 ευρώ και τα 266.000 ευρώ είναι ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ του δήμου, δηλαδή χρήματα από το ταμείο των δημοτών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν χρηματοδότηση του προγράμματος. Το επόμενο ψεύδος είναι ότι παρόλο που ο Δήμαρχος σας έκανε απόλυτα σαφές στο δημοτικό συμβούλιο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά, όπως σας αναφέρει και ο κ. Καρύδας εσείς συνεχίζεται να λέτε ότι ακυρώθηκε! Τέλος να σας θυμίσω ότι αυτή η διοίκηση σε ενάμιση χρόνο από τη θητεία της χρηματοδότησε τις σχολικές επιτροπές με περισσότερα από 250.000 ευρώ για συντηρήσεις στα σχολεία μας, όταν στο παρελθόν ούτε ευρώ δεν χορηγήθηκε εκτάκτως, γιατί όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος, τα σχολεία μας αποτελούν προτεραιότητα”

ΓΙΑΜΟΥΣΤΑΡΗΣ: “Λαϊκισμός: είναι η στάση και η συμπεριφορά που συναντάται στην πολιτική και στην τέχνη και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα και κατ’ επέκταση από δημαγωγία και προπαγάνδα. (πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)
Πράγματι αγαπητέ Κώστα ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 528.000€ με χρηματοδότηση από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ 266.400€ και 261.600€ από Ιδίους Πόρους του Δήμου μας, όπως φαίνεται και από τον πινακάκι της Απόφασης Ένταξης του Υπουργού, αλλά ξεχνάς επίτηδες να μας πεις ότι σύμφωνα πάλι με την ίδια Απόφαση, ότι πρώτα θα απορροφήσει το έργο τα χρήματα του Υπουργείου και μετά τους Ιδίους Πόρους.
Όπερ σημαίνει ότι, δεδομένου ότι το έργο που δημοπρατήθηκε πήρε έκπτωση 54,43%, δηλαδή στο τέλος τα χρήματα που θα κάναμε σύμβαση θα ήταν 240.609,60€, δεν θα χρησιμοποιούσαμε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του ΔΗΜΟΥ.
Αυτό αγαπητέ μου σαν λογιστής που είσαι, νομίζω ότι δεν χρήζει αμφισβήτησης!!
Αυτό ονομάζεται εμπειρία, αποδίδεις ένα έργο 528.000€ χωρίς να βάλεις ένα ευρώ από τα ΤΑΜΕΙΑ του ΔΗΜΟΥ….
ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ μου ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΙΛΕΙΣ??”

ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ: “Σάκη δεν γνώριζα έως τώρα ότι είσαι οπαδός και θιασώτης της λεγόμενης «δημιουργικής» λογιστικής!
Τους συλλογισμούς που κάνεις θα τους ζήλευε και ο λογιστής του Αλ Καπόνε.
Ως «μηχανικός» που είσαι θα γνωρίζεις ότι λόγω της έκπτωσης του 54,43% δεν το ανέλαβε ο ανάδοχος και το ίδιο έκανε και ο δεύτερος ανάδοχος.
Αφού λοιπόν στα ταχυδακτυλουργικά λογιστικά τα καταφέρνετε τόσο καλά και τις 520.000 τις κάνετε 260,000 και όπως γράφεται «αυτό ονομάζεται εμπειρία» γιατί στα LED σκοτεινιάσατε το ταμείο κατά 4.000.000 και όχι 2.000.000!”

ΓΙΑΜΟΥΣΤΑΡΗΣ: “Κοίτα τελικά τι μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο, με λίγο παραπάνω διάβασμα και ψάξιμο, και όχι ωσάν «λογιστής του ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ» αφού δεν μπόρεσα να μπω σε αυτή τη σχολή, που άλλοι μαθητεύουν τώρα….
και ούτε σαν «μηχανικός», αφού δεν είχα τα κότσια ούτε έξω από το Πολυτεχνείο να περάσω…..,
Αλήθεια Κωστή μου, οι δυο πρώτοι υποψήφιοι ανάδοχοι γιατί άλλαξαν γνώμη?
Μήπως στο μεταξύ μεσολάβησε λέω εγώ ο άσχετος τίποτα? ….
Ή μήπως δεν έγινε απολύτως τίποτα …….
Και στην τελική αφού ο τρίτος που έδωσε 40,29% έκπτωση και συμφωνούσε, που χάλασε η μπουγάδα? Συνεπώς, θα υπήρχε σύμβαση των 315.268,80€. (εκ των οποίων τα 266.400€ θα ήταν από τον Φιλόδημο και τα 48.868,80€ από Ιδίους Πόρους).
Μη μου πεις ότι ο Δήμος κόλλησε στο ποσό των 48.868,80€ της ίδιας συμμετοχής για τα σχολεία μας? Την ίδια ώρα που διοχετεύονται κατά τα δημοσιεύματα σας 250.000€ στις σχολικές επιτροπές, για πολύ λιγότερες συντηρήσεις με απευθείας αναθέσεις ????”

Αφήστε μια απάντηση