Απαντήσεις Τσαμασλή: “Κούφια λόγια Τζέκου και χάος μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πρακτικών”

Απαντήσεις Τσαμασλή: “Κούφια λόγια Τζέκου και χάος μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πρακτικών”

Απαντήσεις στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Θόδωρου Τζέκου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, υπονόησε πως παρέλαβε “καμένη Γη”, δίνει σήμερα, μέσω του BestCity.gr, ο Γιώργος Τσαμασλής.

Ο τελευταίος θυμίζει με… ονόματα και διευθύνσεις το έργο της τετραετίας που πέρασε, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Η πρώτη απάντηση: «Ας δούμε τι πετύχαμε ως διοίκηση εν μέσω κορωνοϊού και ποια είναι η καμένη Γη: Φωτοβολταϊκό Πάρκο δύο μεγαβάτ με έγκριση, σφραγίδα και δημοπράτηση. Στην οδό Δημοκρατίας γίνεται ο μεγαλύτερος πεζόδρομος που έγινε ποτέ στα χρονικά του όποιου Δήμου. Αγροτική οδοποιϊα ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι σε όλο τον Δήμο Θερμαϊκού, ένα έργο 6 εκατομμυρίων και ούτε κουβέντα δεν ακούμε από τον κ. δήμαρχο σε συνδυασμό με πεζοδρομήσεις, ένας πραγματικός οργασμός! Ξέχασε να μας πει επίσης σχετικά με την υποβολή που κάναμε για την αλλαγή των δικτύων ύδρευσης, όπως και για το μεγαλύτερο έργο σύνδεσης νερού με τη Θεσσαλονίκη. Σταματάμε, πλέον, τις γεωτρήσεις! Θα πίνουμε καθαρό και ποιοτικό νερό από την Καλαμαριά. Για το Thess Intec; Το ξέχασε κι αυτό! Για τους κυκλικούς κόμβους; Υπογράψαμε την σύμβαση δίνοντας ασφάλεια στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Συμπερασματικά να απαντήσω στον κ. Τζέκο πως η διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή πέτυχε τα μεγαλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με όλους τους Δήμους, όλης της χώρας! ».

Για τους προεκλογικούς λόγους του νυν δημάρχου και την μετεκλογική του τακτική: «Υπάρχει χάος μεταξύ των προεκλογικών λόγων του κ. Τζέκου και των δεσμεύσεών του μετεκλογικά, σε σχέση με το πραγματικό έργο το οποίο του δώσαμε. Διότι ότι είπε στις προγραμματικές του δηλώσεις είναι έργο της δικής μας διοίκησης. Π.χ μίλησε για τον τουρισμό, ενώ ήταν αντίθετος στην ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων και της αξιοποίησης του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Μίλησε για την οδό Δημοκρατίας, ότι θα την υποβάλει, ενώ την έχουμε υποβάλει εμείς! Μίλησε για την καθαριότητα την οποία έχουμε φτιάξει και σαν σύμβαση εμείς, ενώ έχουμε ενισχύσει με καινούρια οχήματα και μηχανήματα, ευρισκόμενη αυτή τη στιγμή στο τέλειο επίπεδο!

Συνεπώς, υπάρχει χάος μεταξύ της τωρινής ανυπαρξίας έργου σε σχέση με το δικό μας έργο, διότι μόλις σε μια τετραετία καταφέραμε να τακτοποιήσουμε όλο το οδικό δίκτυο, τις πεζοδρομήσεις, το δίκτυο ομβρίων υδάτων, συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με την αγροτική οδοποιϊα που ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Δήμο Θερμαϊκού, μαζί με την καθαριότητα την οποία όπως είπα και παραπάνω φέραμε στο επίπεδο να είμαστε στην πρώτη θέση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να θέλουν να μας μιμηθούν όλοι οι Δήμοι, όπως μας μιμείται και η τωρινή διοίκηση εφαρμόζοντας την ίδια σύμβαση χωρίς να αλλάξει ούτε μία οξεία!».

Για την τουριστική ανάπτυξη: «Χαίρομαι που, επιτέλους, ο κ. Τζέκος μιλάει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, όπως και για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Αλλά το ερώτημα είναι το εξής: Πως ακριβώς θα γίνει όλο αυτό, όταν ο ίδιος δεν πιστεύει στην αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, με την δημιουργία εκεί ενός ολοκληρωμένου τουριστικού χωριού; Ξέρετε γιατί χαίρομαι; Γιατί, επιτέλους, είδε τον σωστό δρόμο που η δική μας διοίκηση έχει χαράξει, ερχόμενος τώρα στα βήματά μας, τα οποία μάλιστα τα προβάλει και ως προτεραιότητά του! Θυμίζω, βεβαίως, πως ως αντιπολίτευση ήταν απέναντι σ΄ αυτό το μεγάλο και σπουδαίο έργο.

Να του θυμίσω, επίσης, επειδή μιλά για υποδομές, πως εμείς φέραμε στη Μηχανιώνα το μεγάλο έργο της μαρίνας η οποία όχι απλά προβάλει την περιοχή μας, αλλά δίνει υποδομές για να γίνουμε το καταφύγιο του τουρισμού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία! Και για αυτό δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια, δείχνοντας αδιαφορία. Ετσι «χτίζεται» ο τουρισμός και όχι με βαρύγδουπους τίτλους τύπου «Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τη Μηχανιώνα». Κούφια λόγια….

Και να μη ξεχνάμε και το κάμπινγκ της Επανομής για το οποίο δεν κάνει καμία αναφορά αξιοποίησης ο κ. Τζέκος, ενώ εμείς επιμένουμε πως θα πρέπει να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας».

Για το αποχετευτικό του Μεσημερίου και τους ισχυρισμούς Τζέκου πως το έργο χάθηκε: «Για το αποχετευτικό του Μεσημερίου πρέπει να πούμε πως εμείς το βρήκαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή των κατοίκων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί καμία διαδικασία. Παρά ταύτα, το πήγαμε στο Τεχνικό Συμβούλιο, ώστε να το δημοπρατήσουμε, παρά την άρνηση του ΣτΕ. Το έργο, λοιπόν, δεν χάθηκε επί των ημερών μας διότι σήμερα μπορεί να το δημοπρατήσει και ν΄ αφήσει τις δικαιολογίες η σημερινή διοίκηση. Ας τολμήσει να το μεταφέρει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» στο Ταμείο Ανάκαμψης όπως ορίζεται με υπουργικές αποφάσεις και να το δημοπρατήσει, όντας, πια, ένα έργο ώριμο. Ας ακολουθήσει, λοιπόν, αυτόν τον δρόμο και θα μας έχει δίπλα του ο σημερινός δήμαρχος».

Για τις παιδικές χαρές: « Επειδή εύκολα ο κ. Τζέκος μεγάλα λόγια λέει, να τον πληροφορήσω πως η μόνη διοίκηση η οποία διέθεσε χρήματα για συντήρηση, επισκευή και κατασκευή παιδικών χαρών ήταν η δική μας. Και να γνωρίζετε και κάτι ακόμη: Πως η δική μας διοίκηση δεν παρέλαβε καμία νόμιμη παιδική χαρά, νομιμοποίησε 17 και τώρα μένει στη σημερινή διοίκηση να κάνει τα υπόλοιπα».