Απίστευτο “κάζο” για το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Θεσσαλονίκης: Προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της “απώλειας” του βουλευτή

Απίστευτο “κάζο” για το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Θεσσαλονίκης: Προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της “απώλειας” του βουλευτή

“Κάζο” άνευ προηγουμένου για το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, καθώς το εκλογικό σύστημα έκανε τα δικά του παιχνίδια, μη επιτρέποντας στο Κίνημα να εκλέξει βουλευτή, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή τα οποία έχουν εκπρόσωπο.

Οπως αντιλαμβάνεστε, το σοκ είναι μεγάλο και ακόμα μεγαλύτερο για τον Θανάση Γλαβίνα ο οποίος υπήρξε, τελικά, βουλευτής της… μίας ημέρας (εκλέχθηκε στις 21 Μαϊου), αλλά η κάλπη της 25ης Ιουνίου του αρνήθηκε την έδρα.

“Το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, με την άνετη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως με την εμφάνιση της ακροδεξιάς σε διάφορες εκδοχές της, μας αφήνει όλους προβληματισμένους. Μέσα σε αυτό το δυστοπικό πολιτικό περιβάλλον, η παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σε σταθερή δυναμική ανόδου, παραμένει όαση αξιοπρέπειας, σοβαρότητας και συνέπειας. Ο ρόλος της, την επόμενη μέρα ακόμη πιο καθοριστικός: με πολλή δουλειά να εκφράσει με γνήσιο και πλειοψηφικό τρόπο τις αγωνίες και τα θέλω του προοδευτικού κόσμου αναλαμβάνοντας τα ηνία, αλλά και να αντισταθεί στη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό και τον ανορθολογισμό.

Η απώλεια της έδρας στη Β’ Θεσσαλονίκης για το ΠΑΣΟΚ λόγω του εκλογικού συστήματος, δεν αφήνει πικρία σε προσωπικό επίπεδο, παρά δημιουργεί σημαντικό κενό εκπροσώπησης για την περιοχή μας και τα ζητήματά της. Πέρα και πάνω από προσωπικές επιδιώξεις, ο αγώνας συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο για μια κοινωνία σεβασμού, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους και όσες στήριξαν αυτή την προσπάθεια και στις δύο αναμετρήσεις. Περήφανος που υπηρετώ και αποτελώ κομμάτι αυτής της ιστορικής παράταξης, με οδηγό τις αξίες και τις αρχές της όπως τις διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας, συνεχίζουμε με περισσότερο πάθος την προσπάθεια για περισσότερη δημοκρατία, κοινωνική ειρήνη και λιγότερο μίσος. Δεν έχουμε άλλη επιλογή”, δήλωσε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση