Απίστευτη περιπέτεια με τα “νέα” Κοιμητήρια της Μηχανιώνας-Κούτουκας: “Δημοπρατούμε ένα έργο χωρίς να έχουμε το οικόπεδο!”

Απίστευτη περιπέτεια με τα “νέα” Κοιμητήρια της Μηχανιώνας-Κούτουκας: “Δημοπρατούμε ένα έργο χωρίς να έχουμε το οικόπεδο!”
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε και πάλι ένα θέμα που κρατάει περισσότερα από 13 χρόνια, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη.

Πρόκειται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των νέων Κοιμητηρίων της Μηχανιώνας τα οποία έχει αναλάβει ένας ανάδοχος ο οποίος επί της ουσίας εμπαίζει τον Δήμο με την τακτική του, ζητώντας κάθε λίγο και λιγάκι όλο και περισσότερα χρήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το αρχικό κόστος των 300.000 ευρώ το 2011, εκτοξεύτηκε στο δυσθεόρατο ύψος των 6 εκατομμυρίων ευρώ το 2024! Κι όλα αυτά με διάφορα νομικά τερτίπια και πολλά δικαστήρια. Η Τεχνική Υπηρεσία κοστολογεί σήμερα το έργο στα 2 εκατομμύρια ευρώ, απορρίπτοντας την παράλογη απαίτηση του αναδόχου.

Στο μεταξύ μία άλλη διάσταση του θέματος έβαλε ο Κώστας Κούτουκας, επισημαίνοντας πως “τόσα χρόνια ο Δήμος δημοπρατεί ένα έργο χωρίς να έχει το οικόπεδο. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται…”

Το ευχάριστο είναι πως υπήρξε ομόφωνη έγκριση της έκθεσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, οπότε σηκώνεται (ξανά) τοίχος κατά του αναδόχου, προκειμένου να λογικευτεί και να πράξει τα δέοντα…