Απίστευτη ξεφτίλα στη Βουλή των Ελλήνων-Χειροκρότησαν νεοναζί του Ζελένσκι και του τάγματος Αζόφ

Απίστευτη ξεφτίλα στη Βουλή των Ελλήνων-Χειροκρότησαν νεοναζί του Ζελένσκι και του τάγματος Αζόφ

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε ( είπε τα γνωστά που λέει) και λίγο αργότερα υπήρξε μήνυμα από του μαχητή του τάγματος Αζόφ!!!

«Μάχομαι μέσα από το Τάγμα Αζόφ στην ουκρανική άμυνα για να διώξουμε τους ναζί», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ομογενής Μιχαήλ, ο οποίος εμφανίστηκε διαδικτυακά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας.

«Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το Τάγμα Αζοφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης και ως άντρας», δήλωσε σε άλλο σημείο του μηνύματός του, το οποίο ήταν και η πηγή των αντιδράσεων.

Η αναφορά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων απ΄ όσους απέμειναν να παρακολουθούν (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Μέρα 25 δεν προσήλθαν καθόλου).

«Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε «πρόκληση» την «ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων», για την οποία, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός». Ας σημειωθεί ότι λίγοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών στην ομιλία Ζελένσκι, ενώ δεν χειροκρότησαν όταν ο Ουκρανός πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Το ΚΙΝΑΛ, επίσης, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος, δεν υπήρξε ενημέρωση για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση, πέραν εκείνης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πως τιμά τον ουκρανικό λαό που αντιστέκεται στη ρωσική εισβολή, αλλά εξέφρασε επίσης ότι αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα από την εξέλιξη αυτήν.

Αντίδραση υπήρξε όμως και από τη ΝΔ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να χαρακτηρίζει «λανθασμένη και άστοχη» τη συμπερίληψη του μηνύματος μέλους του Τάγματος Αζόφ.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος αυτό που έγινε σήμερα στην ελληνική Βουλή», αναφερόμενος στο ίδιο αυτό περιστατικό.

Αφήστε μια απάντηση