Απάντηση Κούτουκα με στοιχεία για το κλάδεμα των δέντρων: “Μιλούν αυτοί που θα έπρεπε να κρύβονται”

Απάντηση Κούτουκα με στοιχεία για το κλάδεμα των δέντρων: “Μιλούν αυτοί που θα έπρεπε να κρύβονται”

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Κούτουκας, αναφορικά με το πρόγραμμα κλαδέματος των δέντρων που ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες. Απαντά με έγγραφα σχετικά με το κόστος αυτού του προγράμματος, αλλά και τη διάρκειά του.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε αμέσως μετά τα σχετικά έγγραφα:

“Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησε ο ανάδοχος τις εργασίες κλαδέματος δένδρων στα κοινόχρηστα μέρη του Δήμου. Το νοικοκύρεμα, ταυτόχρονα με την ασφάλεια στους δρόμους, σίγουρα δημιουργεί στενοχώρια σε όσους, όχι μόνο δεν έπρατταν τίποτε, όταν είχαν την ευθύνη του Δήμου στα χέρια τους, αλλά άφησαν κληρονομιά στον νέο Δήμαρχο να διαχειριστεί τις αγωγές και να πληρώσει στη θητεία του όσα «παρατύπως» έπραξαν.

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τα ανεκδιήγητα δελτία τύπου που καθημερινώς εκδίδουν αυτοί που θα έπρεπε να κρύβονται, όχι μόνο για την απραξία τους, αλλά και για τις πράξεις τους.

Τις τελευταίες όμως ημέρες ζούμε το παράλογο να υπάρχουν συνεργεία που κλαδεύουν τα δένδρα σε ολόκληρο τον Δήμο και να υπάρχει ένας συντονισμός ψεύδους προκειμένου να συκοφαντηθεί ο Δήμαρχος για το κόστος των εργασιών. Γράφουν παντού για 800.000 ευρώ σα να πρόκειται για το κλάδεμα ενός δένδρου σε μία ημέρα!

Η αλήθεια είναι ότι το κόστος είναι 615.000 ευρώ για τρία χρόνια, δηλαδή 205.000 ευρώ το έτος, για να κλαδεύονται, να θρυμματίζονται και να μεταφέρονται σε σταθμό ανακύκλωσης τα θρύμματα.

Για να έχουμε όμως μέτρο σύγκρισης για τη σύμβαση που έκανε ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, σας επισυνάπτω και τις συμβάσεις που η προηγούμενη Άρχή σύναψε και φυσικά δεν πλήρωσε κατά τη συνήθη πρακτική της!
Δίνουμε 205.000 ευρώ για ένα έτος μετά από διαγωνισμό για να κλαδεύονται, να θρυμματίζονται και να μεταφέρονται σε σταθμό ανακύκλωσης τα θρύμματα.

Έδωσαν 141.000 ευρώ με έξι, το τονίζω έξι απευθείας αναθέσεις, τρεις των 22.000 ευρώ και τρεις των 25.000 ευρώ μέσα σε τέσσερις μήνες για να μαζεύονται από τους δρόμους, να θρυμματίζονται και να μεταφέρονται τα κλαδιά των κήπων και των πάρκων του δήμου!

Φυσικά τα 75.000 ευρώ ουδέποτε πληρώθηκαν από την υπηρεσία, (έχουμε αγωγή εναντίον του Δήμου) αφού τις τρεις συμβάσεις τις έκανε 28/12/2018 και τις άλλες τρεις, όχι ένα έτος μετά που επιτρέπεται, αλλά στις 16/5/2019 δηλαδή τέσσερις μήνες μετά!

Κλείνοντας, θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες, ότι η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για κάθε πράξη μας, δυστυχώς καθυστερεί το έργο μας! Ήδη μια σειρά έργων είναι σε εξέλιξη, τα οποία θα αναπτύξουν τον τόπο μας προς όφελος των κατοίκων του το επόμενο διάστημα”

Αφήστε μια απάντηση