Αντιπαράθεση με αφορμή τον Τζέκο

Αντιπαράθεση με αφορμή τον Τζέκο

Μία ανάρτηση του Θόδωρου Τζέκου σχετικά με προσωπική του επιτυχία στον κλάδο του (δικηγόρος γαρ) σήκωσε πολύ σκόνη με αρκετά σχόλια…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμετέχω-Θερμαϊκός” είναι πιστοποιημένος δικηγόρος από το Υπουργείο Εργασίας για την έκδοση συντάξεων, κάτι το οποίο μνημόνευσε μέσα από την παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Αμέσως “παρενέβη” ο Κώστας Κούτουκας για… συγχαρητήρια: ” Θερμά συγχαρητήρια στον συνάδελφο μας Δημοτικό Σύμβουλο Tzekos Theodoros για την προσφορά του στην κοινωνία μέσω της εργασίας του ως ιδιώτης δικηγόρος στον πολύπαθο ΕΦΚΑ. Φαντάζομαι ότι τώρα που εργάζεται ως ιδιώτης στον ΕΦΚΑ, δεν συμφωνεί με τις φωνές που λένε ότι ξεπουλήθηκε ο ΕΦΚΑ στους ιδιώτες.
Τον άκουσα με προσοχή να επαινεί όχι μόνο την ταχύτητα διεκπεραίωσης της υπόθεσης που ανέλαβε, αλλά και την οικονομία που επετεύχθη στους πολίτες.
Ελπίζω και η στάση του στο Δήμο από δω και πέρα, που διαπίστωσε ο ίδιος την ανάγκη συμμετοχής και ιδιωτών στην βοήθεια του Δήμου και του δημοσίου και τη θετική συνεισφορά τους, να είναι διαφορετική”.

Για να απαντήσει ο ίδιος ο Θόδωρος Τζέκος: “Ευχαριστώ Κώστα Κούτουκα για το πρώτο κομμάτι της ανάρτησης! Το υπόλοιπο θεωρώ ότι είναι άστοχο, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να τα γνωρίζεις κ όλα! Οι επαγγελματίες επιστημονες λειτουργούν συμπληρωματικά στην υπηρεσία του ΕΦΚΑ, δεν την υποκαθιστούν, θα βοηθήσουν στην ταχύτερη απονομή συντάξεων. Επιστήμονες επαγγελματίες (μηχανικοί, δικηγόροι, φοριτεχνικοι κλπ) πολλές φορές συνδράμουν σε λειτουργίες του δημοσιου. Αυτό δε σημαίνει ξεπούλημα, ούτε ξαφνικά οι επιστήμονες που συνεργάζονται με το δημόσιο έγιναν μεγαλοεργολαβοι του δημοσίου. Μην προσπαθείτε να ξεπλυνετε τις αναθέσεις εκατομμυρίων αποκλειστικων υπηρεσιών του δήμου σε εργολαβους, μέσα από τέτοιους επικινδυνους συμψηφισμός. Η τακτική του τσουβαλιασματος είναι γνωστή. Δυστυχώς για κάποιους δεν είμαστε όλοι ίδιοι…”

Για να προσθέσει Κωνσταντίνος Καραμανλής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τζέκου:” Τι ωραίο που θα ήταν αν περιοριζόσασταν απλά στα συγχαρητήρια σε έναν άξιο επαγγελματία…
Δυστυχώς όμως η αδήριτη ανάγκη για αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση δεν σας το επέτρεψε…
Τουλάχιστον μην διαστρεβλώνετε συστηματικά την αλήθεια και την πραγματικότητα!!
Είναι κάποιος αντίθετος στην συμβολή και βοήθεια των ιδιωτών προς τον Δήμο;;; ΟΧΙ
Είμαστε αντίθετοι στην διάλυση ή την ανυπαρξία υπηρεσιών του Δήμου προς πλήρες όφελος των ιδιωτών και ζημίας των δημοτών!
Αλήθεια πιστεύετε, για παράδειγμα, πως η ανυπαρξία νομικής υπηρεσίας του Δήμου και η αποκλειστική ανάθεση υποθέσεων σε δικηγόρους είναι προς το οικονομικό όφελος των δημοτών;;;
Ο ΕΦΚΑ διεκπεραιώνει τον μεγαλύτερο όγκο των υποθέσεων και οι ιδιώτες λειτουργούν υποστηρικτικά και όχι το αντίθετο!!
Άτυχης λοιπόν ο παραλληλισμός και για άλλη μια φορά άδικος και προσβλητικός ο λόγος σας…”

Ο Κώστας Κούτουκας, επανήλθε, γράφοντας: ” Τα συγχαρητήρια στον Θοδωρή Τζέκο είναι από καρδιάς και πιστεύω ότι του αξίζουν για το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο αποτελεί προσφορά στην κοινωνία και μία από τις λύσεις στα άπειρα προβλήματα του ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια λύση για τους συνανθρώπους μας. Στο δεύτερο κομμάτι της ανάρτησής μου διαπιστώνω και τονίζω την υποκριτική πολλές φορές στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με την αναγκαία συνεισφορά ιδιωτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Για πέντε ολόκληρα χρόνια στην προηγούμενη διοίκηση ο κ. Τζέκος συμμετείχε και μάλιστα με τη ιδιότητα του Αντιδημάρχου στις αποφάσεις για την ανάθεση της καθαριότητας και άλλαξε γνώμη όταν βρέθηκε στην αντιπολίτευση όπως ακριβώς και ο πρώην επικεφαλής του. Να θυμίσω εδώ ότι ο μόνος που στήριζε και τότε, όπως και τώρα με την ψήφο του την αναγκαία και επωφελή για τον τόπο ανάθεση σε ανάδοχο ήταν ο Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος δεν αλλάζει τις θέσεις του για τον τόπο ανάλογα με την καρέκλα στην οποία κάθεται, και που πολλές φορές του προξενεί μεγάλη προσωπική ζημία . Καταλαβαίνω ότι δεν αρέσουν σε πολλούς οι σκληρές αλήθειες και προτιμούν τα γλυκά ψέμματα. Δυστυχώς γι αυτούς και ευτυχώς για μας δε μπορούμε να τους παρακολουθήσουμε”.

Ο Αντώνης Ζαβέρκος (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος), έβαλε την δική του ψύχραιμη “πινελιά”: “Μπράβο φίλε Θοδωρή!!! θερμά Συγχαρητήρια!!! Ήσουν είσαι και θα συνεχίσεις να είσαι χρήσιμος με ανιδιοτέλεια όπως κάνεις τόσα χρόνια αλώστε για τούς συνανθρώπους σου και την κοινωνία μας. Άσε κάποιους νεόκοπους και κάποιες κασάνδρες να κυνηγάνε την ουρά τούς…. δεν πρόκειται να σε φτάσουν ποτέ ούτε στο μικρό σου δαχτυλάκι φίλε μου!!! Πάντα επιτυχίες!!!”.

Αφήστε μια απάντηση