Αντίδραση και από Χατζηβαλάση: “Απέραντη παιδική χαρά ο Δήμος με τις επιλογές του Τσαμασλή”

Αντίδραση και από Χατζηβαλάση: “Απέραντη παιδική χαρά ο Δήμος με τις επιλογές του Τσαμασλή”

Ανακοίνωση για το θέμα του κλεισίματος των παιδικών χαρών εξέδωσε και ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, Γιώργος Χατζηβαλάσης:

“Σε απέραντη παιδική χαρά έχει μετατρέψει τον Δήμο Θερμαϊκού ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής.

Πέρσι τον Μάϊο, η διοικούσα παράταξη του Δημάρχου κατακύρωσε το διαγωνισμό για τη συντήρηση των Παιδικών Χαρών του δήμου μας στη μια και μοναδική συμμετέχουσα εταιρία εξ Αθηνών με έκπτωση μόλις 1%!!!! Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση για 2 λόγους. Πρώτον, γιατί το ποσοστό της έκπτωσης θεωρήθηκε εικονικό και δεύτερον, γιατί δεν ήταν δυνατόν μια εταιρία από την Αθήνα να συντηρεί τις παιδικές χαρές στη Θεσσαλονίκη.
Οι προφανείς ενστάσεις της αντιπολίτευσης πετάχτηκαν στα σκουπίδια και ο δήμαρχος προχώρησε στην απόφασή του. Ήταν μάλιστα τέτοια η πρεμούρα της προώθησης της σύμβασης, ώστε εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ολοκλήρωσε τις εργασίες στην πρώτη παιδική χαρά της Περαίας, πριν καν υπογραφεί η σύμβαση!!!

Με έγγραφο μας από τις 2 Ιουνίου 2021, (η δημοτική παράταξη ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ), ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο της σύμβασης συντήρησης των Παιδικών Χαρών, αφού δεν μπορέσαμε να την εντοπίσουμε στην Διαύγεια.
Μετά πάροδο 2 μηνών μας χορηγήθηκε η σύμβαση, από την οποία διαπιστώσαμε ότι -ενώ ο δήμαρχος πανηγύριζε στο FB από τις 25 Μαΐου!!! για την ολοκλήρωση των έργων της παιδικής χαράς στην Περαία- εντούτοις η σύμβαση είχε υπογραφεί μιά βδομάδα αργότερα. Δηλαδή, πρώτα ολοκληρώθηκε το έργο και ΜΕΤΑ υπογράψαμε τη σύμβαση με τις υποχρεώσεις του εργολάβου!!!

Για τον λόγο αυτό επανήλθαμε στις 3 Αυγούστου 2021 και θέσαμε σχετικό ερώτημα στον δήμαρχο, επισημαίνοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που διατρέχουν οι μικροί μας φίλοι – μελλοντικοί δημότες του δήμου μας – από την χρήση προβληματικών παιχνιδιών και εγκαταστάσεων, αλλά στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να επιλέξετε άλλη διαδικασία, για την ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών, μετά από πρόταση της Υπηρεσίας. Η εσπευσμένη διενέργεια του διαγωνισμού, η άρνησης σας για την επανάληψη του, η κατακύρωσή του στον ένα και μοναδικό συμμετέχοντα με το ευτελές ποσοστό έκπτωσης που χορηγήθηκε και η έναρξη εκτέλεσης του έργου, πριν καν την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, αφήνουν βαριά «σκιά» στο τρόπο εκτέλεσης των εργασιών του Δήμου μας».

Μετά την πάροδο ενός ακόμη μήνα, χωρίς να πάρουμε οποιαδήποτε απάντηση από τον δήμαρχο, καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία ζητώντας να διερευνηθούν οι διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου, ως προς το νομότυπο τουλάχιστον του χαρακτήρα τους.

Ένα χρόνο μετά και με αφορμή το δυστύχημα σε παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης επιβεβαιωνόμαστε κατά τον πιο τραγικό τρόπο. Με απόφαση της διοικούσας παράταξης του δημάρχου έκλεισαν όλες οι Παιδικές Χαρές του Δήμου μας, γιατί καμιά δεν έχει λάβει πιστοποίηση από την αρμόδια Επιτροπή.

Έτσι, παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις του, κατόρθωσε για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος να αποδείξει ότι με τις επιλογές του έχει μετατρέψει σε μια απέραντη «Παιδική Χαρά» όλες τις λειτουργίες του Δήμου μας…”

Αφήστε μια απάντηση