Ανοιχτά και σήμερα τα μαγαζιά

Ανοιχτά και σήμερα τα μαγαζιά

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που εξέλαβε η κυβέρνηση, ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ – μάρκετ για τις επόμενες δύο Κυριακές του Μαΐου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τα επισκεφθούν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Ειδικότερα, την δυνατότητα να λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή (16/5) και την επόμενη Κυριακή (23/5) έχουν τα καταστήματα σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά:
Καταστήματα τροφίμων (σούπερ – μάρκετ, μίνι – μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία)
Φαρμακεία
Βενζινάδικα
Καθαριστήρια
Pet-Shop
Καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων
Το ωράριο λειτουργίας είναι διευρυμένο από τις 7.00 το πρωί έως τις 22.30 το βράδυ.

Εξαίρεση αποτελεί η παράδοση delivery που ισχύει έως τη 1 τα ξημερώματα, καθώς επίσης τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα καταστήματα λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους αυτές τις δύο Κυριακές.

Το ωράριο λειτουργίας ξεκινά από τις 7.00 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ, επιτρέπεται κανονικά ξανά η λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ για επιχειρήσεις έως 500τμ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τμ για επιχειρήσεις άνω των 501τμ

Αφήστε μια απάντηση