Ανοιξιάτικη και ηλιόλουστη αρχίζει η πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου

Ανοιξιάτικη και ηλιόλουστη αρχίζει η πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου

Η πρόβλεψη του καιρού από τον συντοπίτη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 3-4/1/2022

Καιρός: Σχεδόν αίθριος σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση με τοπική συννεφιά τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και λίγες βροχές η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ, στα νότια πελάγη Δυτικοί 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από 4 έως 19, στη δυτική και νότια από 8 έως 20, στα νησιά από 12 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια, περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια, οι άνεμοι Δυτικοί 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ Θεοφάνια 5-6/1/2022

Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Την Τετάρτη λίγες βροχές στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Την Πέμπτη, ημέρα των Θεοφανίων, ηλιοφάνεια με συννεφιά και λίγες βροχές στη δυτική και ανατολική χώρα. Ομίχλες πιθανές τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 στο Αιγαίο έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από 3 έως 19 και στη δυτική και νότια από 7 έως 20-21 βαθμούς. Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 7-8/1/2022

Συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι Νοτιάδες 3-5, στο βόρειο Αιγαίο Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από 2 έως 13 και δυτική και νότια από 6 έως 18 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση