Ανοιξαν οι κάλπες, ψηφίζει ο Θερμαϊκός: Τσαμασλής ή Τζέκος;

Ανοιξαν οι κάλπες, ψηφίζει ο Θερμαϊκός: Τσαμασλής ή Τζέκος;

Ανοιξαν οι κάλπες για τον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Θερμαϊκού.

Το δίλλημα είναι συγκεκριμένο: Γιώργος Τσαμασλής ή Θόδωρος Τζέκος;

Οι εκλογές διεξάγονται στα ίδια εκλογικά τμήματα, όπως και την περασμένη Κυριακή (2 στην Περαία και από ένα σε Ν. Επιβάτες, Αγία Τριάδα, Αγγελοχώρι, Κερασιά, Μηχανιώνα, Επανομή και Μεσημέρι) και το σημαντικό είναι πως δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης, ωστόσο αν κάποιος σημειώσει σταυρό δίπλα σε όνομα στο ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται και προσμετράται κανονικά υπέρ του συνδυασμού.

Δήμαρχος εκλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που αναδεικνύεται πρώτος σε ψήφους στις σημερινές εκλογές, εφόσον έχει συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων και ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής λαμβάνει τα 3/5 (60%) των εδρών του Δημοτικού συμβουλίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση mpp.ypes.gov.gr, από το τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών στον αριθμό 2131361500 καθώς και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τους δήμους.

Όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Αφήστε μια απάντηση