Ανοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ-Τι απαντά ο Ανδρουλάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ-Τι απαντά ο Ανδρουλάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο για τη «μαύρη επέτειο» της τουρκικής εισβολής, απηύθυνε προσωπικό κάλεσμα στον Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή τον αγώνα των συγγενών των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εξαιρετική, όπως είπε, πρωτοβουλία να συναντήσει τη Χαρίτα Μάντολες.

«Αγαπητέ Νίκο: Θέσε και εσύ από τη μεριά σου το ζήτημα των αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές. Να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα. Και μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θύμισε στον Στέφανο Κασσελάκη σειρά σχετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε ως ευρωβουλευτής για την προετοιμασία σχετικού ψηφίσματος το 2015, καθώς και με κατάθεση τροπολογιών κάθε χρόνο.

«Αγαπητέ Στέφανε: Είμαι σίγουρος ότι το έργο αυτό θα συνεχίσουν οι τρεις ευρωβουλευτές μας. Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα».

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ δε θα ακολουθήσει τη συνταγή του «πουλάμε λίγο απ’ όλα».

«Δεν είμαστε πολιτικό σούπερ μάρκετ να χωράνε οι πάντες και τα πάντα. Έχουμε ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα που δε συμβιβάζεται, δε συνθηκολογεί και δεν υποχωρεί σε κατεστημένα συμφέροντα αλλά προασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη».

Πρώιμη χαρακτήρισε ο Παύλος Γερουλάνος τη συζήτηση της μεγάλης κεντροαριστεράς, τονίζονται ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει τις απαιτούμενες συνθήκες.

«Το ΠΑΣΟΚ, πριν κάνει οποιαδήποτε συζήτηση, πρέπει να δείξει ότι είναι ένα πραγματικά ανοιχτό κόμμα το οποίο προσκαλεί αυτές τις δυνάμεις. Είναι σημαντικό να βάλουμε πρώτα τάξη στο σπίτι μας και μετά βεβαίως μπορούμε να συζητήσουμε με τις όποιες δυνάμεις».

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι η κεντροαριστερά, τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου και παρέπεμψε τις συζητήσεις για συνεργασίες στην περίοδο πριν από τις εθνικές εκλογές.

«Ο στόχος είναι, ο πρώτος, το μεγάλο ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος, το κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Εάν είμαι πρόεδρος προφανώς και θα υπάρξει συζήτηση με όλα τα κόμματα γιατί έχουμε μπει σε μια νέα περίοδο. Οι διαφορές μας είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε την εχθροπάθεια και το μίσος».

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα στην καρδιά του καλοκαιριού.