Ανδριόπουλος: “Θα έρθουν ξένοι παίκτες στο Αγγελοχώρι!”

Ανδριόπουλος: “Θα έρθουν ξένοι παίκτες στο Αγγελοχώρι!”

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο προπονητής του “πρωτάρη” στη Γ΄ Εθνική, Κεραυνού Αγγελοχωρίου, ο Λάμπρος Ανδριόπουλος, που αναφέρθηκε στην πρόκληση της νέας κατηγορίας, τις κινήσεις που γίνονται για το ρόστερ, τη φιλοσοφία και τους στόχους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στην ομάδα του Δήμου Θερμαϊκού: “Κάνουμε μια προσπάθεια μεγάλη, ώστε να φτιάξουμε μια ομάδα καινούρια, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Γ΄ Εθνικής. Ο τρόπος που με προσέγγισε η διοίκηση και μου παρουσίασε το πλάνο που έχει για αυτή την καινούρια ομάδα, μου έδωσε και εμένα ένα κίνητρο να ασχοληθώ στην κατηγορία αυτή, γιατί έχει υποχρεώσεις. Έχω πολλές υποχρεώσεις, διοικητικά πράγματα που ασχολούμαι με τους προπονητές. Κατάφερα να ξεπεράσω κάποια πράγματα, ώστε να συνεργαστούμε με τη διοίκηση του Κεραυνού και ειδικά τους αδερφούς Σολομωνίδη, που ηγούνται της προσπάθειας, μαζί με τον κ. Παζαρόπουλο. Με στόχο να φτιάξουμε κάτι που να είναι… οικογένεια, υγιές, κάτι που θα αρέσει πρώτα σε εμάς και μετά και στον κόσμο. Με στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κατηγορίας”.

Για τις διαφορές που εντοπίζει στο τοπικό, όπου πρόσφατα “ανέβασε” στην Α1 τη Νίκη Ευκαρπίας, με τον Κεραυνό της Γ΄ Εθνικής: “Οι διαφορές είναι τεράστιες, έχω δουλέψει ξανά παλιά σε τέτοια κατηγορία. και το 2010 στη Δ΄ Εθνική την παλιά, με ομάδες όπως Κουφάλια, ΠΑΟΔ κ.α, το γνωρίζω. Οι παίκτες είναι στην ουσία ερασιτέχνες-επαγγελματίες, έχουν πολλές υποχρεώσεις, οι αμοιβές τους είναι λίγες. Οι διαφορές είναι τεράστιες. Δε μπορούμε να συγκρίνουμε δυο ανόμοια πράγματα, κατ’ εμέ είναι λάθος να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό που προέχει πάντα -επειδή το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι- είναι να το ευχαριστιούνται όλοι σε αυτές τις κατηγορίες, και οι παίκτες και οι προπονητές και οι διοικήσεις και οι φίλαθλοι”.

Για το όπλο του Αγγελοχωρίου στο δύσκολο εγχείρημα, το που θα επενδύσουν και θα εστιάσουν για να είναι αξιόμαχοι και ανταγωνιστικοί: “Είναι δύσκολο εγχείρημα στην αρχή. Είναι πολλά παιδιά από διαφορετικές ομάδες. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνουμε ομάδα, ο ένας με τον άλλο να είμαστε μια παρέα. Να δουλέψουμε πάρα πολύ. Να επικοινωνήσουν τα μυαλά μας ποδοσφαιρικά, που λέω εγώ, ώστε να βγάλουμε κάτι καλό. Είναι δύσκολα, να μη λέμε πράγματα που δεν είναι εφικτά. Εδώ είμαστε, να μπορέσουμε να δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Ο πρώτος στόχος είναι να φτιάξουμε μια ομάδα, που θα αποτελείται από παιδιά με δίψα για διάκριση και όρεξη. Με ένα μεικτό πρότζεκτ έμπειρων και νεαρών παικτών και δουλεύοντας, μέρα με τη μέρα, να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Να εξελίσσονται οι παίκτες, να εκπαιδευτούν έτσι όπως πρέπει, για να μπορέσουν να σταθούν επάξια στην κατηγορία”.

Για τη φιλοσοφία των μεταγραφών που ήδη έγιναν, αλλά και το τι εκκρεμεί για το νέο ρόστερ, ως την πλήρη συμπλήρωσή του: “Περιμένουμε ως το τέλος του μήνα, 2-3 ξένους παίκτες ποιότητας, που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα συναντήσουμε στην κατηγορία. Έχουμε 4-5 κινήσεις, έχουμε συζητήσει με παιδιά και περιμένουμε απαντήσεις, 2-3 είναι έμπειροι, έχουν παίξει στην κατηγορία. Και στην πορεία ότι προκύπτει και είναι ενδιαφέρον και μας απασχολεί θετικά, εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε. Κοιτάμε γενικά παίκτες που να μην έχουν προβλήματα με τα χαρτιά, να είναι κοινοτικοί, να μπορεί εύκολα να γίνει κάποια διαδικασία. Οι παίκτες που είναι από την… κάτω περιοχή έχουν προβλήματα με την άδεια παραμονής, με τα χαρτιά. Έχουμε απορρίψει πολλούς καλούς παίκτες, που έχουμε δει σε βίντεο και μας έχουν προτείνει, γιατί έχουν προβλήματα με τα χαρτιά και θέλουμε να τα αποφύγουμε αυτά. Είναι 4-5 παιδιά που ήταν στην περσινή ομάδα, είναι άλλα 3-4 παιδιά που έρχονται να δοκιμάσουν την τύχη τους. Θα τους δούμε, θα τους αξιολογήσουμε, πάντα με την περίπτωση οτι μπορεί να κάνεις κάποιο λάθος. Πιστεύω και από εκεί θα είμαστε κερδισμένοι, με την έννοια οτι κάποια παιδιά, με πολλή δουλειά, έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στην κατηγορία, απ’ ότι έχουμε δει. Αν κάποια ομάδα πει οτι όλες οι μεταγραφές που θα κάνει, βγαίνουν, μάλλον θα λέει ψέματα. Πάντα στην πορεία κάποιος δε ταιριάζει με τη φιλοσοφία, με τη χημεία, με τον προπονητή, με άλλα πράγματα. Από τις μεγάλες ΠΑΕ, μέχρι τις μικρές ομάδες, το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο, δεν αλλάζει κάτι άλλο”.

Για το μακροπρόθεσμο στόχο, σε όμιλο των 18 ομάδων, όπου πέφτουν οι 6, με ιστορικούς αντιπάλους και ανταγωνισμό: “Αυτή τη στιγμή ο μόνος στόχος είναι να δουλέψουμε. Να φτιάξουμε μια ομάδα, να δούμε κατά πόσο θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατηγορία. Και μετά θα βάλουμε το δεύτερο στόχο, εφόσον δημιουργήσουμε αυτό το σύνολο που θέλουμε εμείς, να το βλέπουμε και να ευχαριστιόμαστε”.

Για τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση και αναβαθμίσεις, εκτός από το αγωνιστικό και το έμψυχο δυναμικό: “Χρειάζονται τα πάντα, απ’ ότι γνωρίζω η διοίκηση έχει συμφωνήσει για το γηπεδικό, να γίνει μια ειδική συντήρηση του γηπέδου για ένα μήνα. Οπότε δε θα είμαστε εδώ πλέον από 1η Σεπτεμβρίου. Θα έχει αναλάβει ο γεωπόνος, ώστε να μας παραδώσει το γήπεδο σε κατάσταση που να μπορείς να παίξεις σωστό ποδόσφαιρο. Και αναφορικά με τα γύρω γύρω, ένας μηχανικός έχει αναλάβει τη διαμόρφωση, για να μπορέσει το Αγγελοχώρι να φιλοξενήσει ομάδες υψηλού επιπέδου, ώστε να είναι ευχαριστημένες από τη φιλοξενία και να είναι στο επίπεδο της Γ΄ Εθνικής. Γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, ήταν στα τοπικά πρωταθλήματα και όταν οι ομάδες είναι χαμηλά, η οργάνωσή τους πηγαίνει ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκονται”.

Για το μήνυμα που στέλνει ο ίδιος στον κόσμο: “Τους χρειαζόμαστε να είναι κοντά μας, όσο μπορούν και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε το Αγγελοχώρι, που μπαίνει πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία και αυτή τη διαδικασία, να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα”.

Για το αν έρχεται μια χρονιά ορόσημο και σταθμός, ως ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο και ταχύτητα ο Κεραυνός, να μεγαλώσει ως μέγεθος, να συστηθεί στο πανελλήνιο και να βαρύνει η φανέλα αυτομάτως, σε σχέση με τα μέχρι σήμερα στάνταρ: “Αυτός είναι και ο στόχος του προέδρου, για αυτό και ο άνθρωπος ξοδεύει χρήματα, το χρόνο του. Έχει όραμα για την ομάδα, που το έχει μεταφέρει και σε εμάς, δε ξέρω πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει εφικτό. Έχει ένα πολύ ωραίο πλάνο, που πιστεύω οτι θα αρέσει και στην τοπική κοινωνία εδώ. Νομίζω οτι σιγά σιγά και οι ακαδημίες θα αποκτήσουν άλλη αίγλη και η ομάδα θα ακουστεί, εφόσον πάνε όλα καλά, γιατί πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, που πάντα όταν ξεκινάς κάτι δε τους σκέφτεσαι, αλλά πρέπει να τους σκέφτεσαι”.

Για το αν υπάρχει χρόνος και αν ήταν σε ετοιμότητα εδώ και ένα δίμηνο, των επαφών με τη Θύελλα Σαρακηνών για τον ΑΦΜ, ή θεωρεί οτι έχουν καθυστερήσει λόγω συνθηκών: “Κανονικά σε βαθμό ετοιμότητας είμαστε πίσω. Ξεκινήσαμε την Τρίτη. Πάντα για να κάνεις κάτι, πρέπει να έχεις σίγουρα τα χαρτιά, για να μπορείς να πεις οτι είμαι σίγουρα σε μια κατηγορία. Οπότε χάσαμε λίγο χρόνο. Πιστεύω οτι με πολλή δουλειά και μεταγραφές, τους παίκτες που θέλουμε να φέρουμε, να κερδίσουμε αυτό το χαμένο διάστημα, συγκριτικά με άλλες ομάδες που έχουν οργανωθεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς και η Β΄ και η Γ΄ Εθνική είναι παραμελημένα πρωταθλήματα, πρέπει να τα δει με άλλο μάτι η ΕΠΟ, είναι σκαλοπάτι για να βγουν Έλληνες παίκτες. Αν θέλουμε να βγάλουμε παίκτες, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Οργανωτικά πρέπει να ξέρει ο καθένας πότε αρχίζει το πρωτάθλημα, ποια είναι η ημερομηνία, ποια είναι η διαδικασία. Σε αυτά λίγο υστερούμε, είμαστε πίσω”.

Για το Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, όπου είναι πρόεδρος: “Ο σύνδεσμος είναι μια γραμματειακή υποστήριξη για τους προπονητές, ενημερωτική. Από εκεί και μετά, γίνονται κάποια σεμινάρια από την ΕΠΟ. Σε γενικές γραμμές, συν την κοινωνική δράση, έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο, άσχετα που δε το διαφημίζουμε, είναι ένας θεσμός που πρέπει να δυναμώσει και άλλο, να έρθουν όλοι οι προπονητές κοντά. Νομίζω οτι είναι ή ο πρώτος ή ο δεύτερος σύνδεσμος στην Ελλάδα, που αριθμεί γύρω στα 700 μέλη. Νομίζω οτι έχει πράγματα να κάνει, να δώσει, αλλά θέλει τη στήριξη και από όλα τα παιδιά, κάποιοι απέχουν χωρίς λόγο”.

Αφήστε μια απάντηση