Αναχωρεί για τα Ιεροσόλυμα ο Σάββας Αναστασιάδης: “Αποστολή χαράς και ελπίδας για το Αγιο Φως”

Αναχωρεί για τα Ιεροσόλυμα ο Σάββας Αναστασιάδης: “Αποστολή χαράς και ελπίδας για το Αγιο Φως”

Αποστολή αγάπης, ελπίδας και χαράς για τον Σάββα Αναστασιάδη στα Ιεροσόλυμα. Ο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης θα μεταφέρει στην Ελλάδα το Αγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο.

Το μήνυμά του:

“Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβώ το Μεγάλο Σάββατο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

Με την ιδιότητά μου ως προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς θα συμμετάσχω στην αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον υφυπουργό, αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέα Κατσανιώτη, και θα μεταφέρω ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της Πολιτείας, το Άγιο Φως στη Θεσσαλονίκη.

Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 6.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από την Αθήνα. Με την πομπή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου Γ’ και των κληρικών του Αγίου Τάφου θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για την τελετή Αφής, στη 1 μετά το μεσημέρι.

Το αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα, θα αφιχθεί στις 18.00 στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.
Από εκεί θα συνεχίσω το ταξίδι μου για να μεταφέρω το Άγιο Φως στη Θεσσαλονίκη. Η άφιξη της πτήσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προγραμματίζεται για τις 21.15.

Με βαθιά συγκίνηση και αίσθημα τιμής θα συμμετάσχω στη μακραίωνη παράδοση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, που ακολουθούμε πιστά μέχρι σήμερα, ώστε να μεταφερθεί στον κόσμο το μήνυμα χαράς και ελπίδας.

Το μήνυμα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά βρίσκεται στο προσκήνιο.

Σάββας Αναστασιάδης”.

Αφήστε μια απάντηση