Αναμένεται χάος σήμερα στη Θεσσαλονίκη-Μη κατεβαίνετε στο κέντρο για κανένα λόγο

Αναμένεται χάος σήμερα στη Θεσσαλονίκη-Μη κατεβαίνετε στο κέντρο για κανένα λόγο

Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται να προκληθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αγροτών και του συλλαλητηρίου των φοιτητών.

Υπό την… πολιορκία εκατοντάδων τρακτέρ θα είναι από το πρωί το κέντρο καθώς οι αγρότες έχουν ήδη προαναγγείλει κάθοδο στην πόλη με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο πλαίσιο της κορύφωσης των κινητοποιήσεών τους για την 30ή Agrotica, που εγκαινιάζεται σήμερα στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με όσα έχουν επισημάνει οι αγροτοσυνδικαλιστές, περίπου 300 τρακτέρ αναμένεται να κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ, όπως προκύπτει από το σχέδιο, θα παραταχθούν στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, όπου θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, έως, δηλαδή, την Κυριακή.

Η μηχανοκίνητη πορεία που θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες από τη δυτική πλευρά της πόλης θα γίνει από το Δερβένι και θα καταλήξουν μέσω της λεωφόρου Νίκης και τη Ν. Γερμανού στη Νότια Πύλη.

Οι αγρότες από τα ανατολικά θα εισέλθουν από τη Βούλγαρη και θα συναντηθούν με όσους φτάσουν από τη δυτική πλευρά.

Το σχέδιο των αγροτών είναι να βρίσκονται στον χώρο της έκθεσης το αργότερο ώς τις 11.00 το πρωί, ενώ σκοπεύουν να καταθέσουν και ψήφισμα στο ΥΜΑΘ με τα αιτήματά τους.

Όπως είναι λογικό, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, σε συνδυασμό με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 12:00 ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια, αναμένεται να δημιουργήσει συνθήκες κυκλοφοριακού χάους στο κέντρο της πόλης, αφού η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη από τα έργα του Flyover στην περιφερειακή οδό και παρότι έχει υπάρξει σχεδιασμός με παρεμβάσεις αποσυμφόρησης από την Τροχαία και τη ΔΕΘ-Helexpo.

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες μην κατεβαίνετε στο κέντρο της πόλης εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Αλλά και σοβαρός λόγος να υπάρχει, πάλι μη κατεβαίνετε….