Ανακοίνωση “γροθιά”: Κατεβαίνει στο συλλαλητήριο ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση “γροθιά”: Κατεβαίνει στο συλλαλητήριο ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Με μια ανακοίνωση-γροθιά η οποία αποτυπώνει ανάγλυφα τις συνθήκες που βιώνουν, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Τα τελευταία χρόνια, οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουμε μια άνιση μάχη για την επιβίωσή μας απέναντι στις πολιτικές που απαξιώνουν την εργασία μας, τους κόπους μας, τον τόπο μας.
Εδώ και δύο χρόνια ζούμε τις τραγικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων διαχείρισης της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. Χιλιάδες τόνοι προϊόντων πετιούνται βάζοντάς μας με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στα χρέη που δημιουργούνται.

Την ίδια στιγμή, τίποτα δεν έχει γίνει για να προστατευτούν οι κόποι μας από τις φυσικές καταστροφές και τις ασθένειες, εκτός από την κοροϊδία με τον άθλιο κανονισμό του ΕΛΓΑ που όταν αποζημιώνει, αυτό είναι για κάποιες περιπτώσεις μόνο και πολύ κάτω του πραγματικού μεγέθους της ζημιάς.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, καλούμαστε να πληρώσουμε το ήδη τεράστιο κόστος παραγωγής που μετά και τις ανατιμήσεις σε αγροεφόδια, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που φέρνει η ανάπτυξή τους, θα εκμηδενίσει το όποιο εισόδημα απομείνει.

Εισόδημα από το οποίο πληρώνουμε και τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Λεφτά που βγήκαν από την δουλειά μας και που η Κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τα μετατρέπει σε κεφάλαιο για να στηρίξει την κερδοφορία και την ανάπτυξη μιας χούφτας καπιταλιστών.

Παράλληλα, έχουν αφεθεί στην τύχη τους τα οδικά δίκτια και η ύδρευση ενώ υποβαθμίζουν τα σχολεία των παιδιών μας και απαξιώνουν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των χωριών μας.
Για την αντιμετώπιση όλων όσων φέρνει η «ανάπτυξή» τους καλούμε όλους τους συναδέλφους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να συμμετέχουν μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία εν όψει ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Διεκδικούμε:

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και να αφήνουν ένα εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειές μας
• Μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνό πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
• Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, παίρνοντας υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί
• Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική και αντιπυρική προστασία και αντιπλημμυρικά έργα
• Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000 ευρώ συν 3000 για κάθε παιδί.
•Να παγώσουν τα χρέη των πληττομένων αγροτών (ΕΦΟΡΙΑ, TΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΚΑ, κά)
• Με κρατική ευθύνη να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ”.

Αφήστε μια απάντηση