“Ανάβω κερί ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς που έχτισαν την Περαία…”

“Ανάβω κερί ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς που έχτισαν την Περαία…”

Ο νεαρός Κωνσταντίνος Πολυκράτης, Περαιώτης τρίτης γενιάς, αρθρογραφεί στο BestCity.gr, για την Περαία όλων μας και ανάβει κερί ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους που, εν μέσω κακουχιών, πριν από 99 χρόνια, δημιούργησαν αυτόν τον υπέροχο τόπο.

Διαβάστε το άρθρο του:

“Η Περαία, η όμορφη αυτή περιοχή της Θεσσαλονίκης σήμερα κλείνει 99 χρόνια από την ίδρυση της. Οι πρώτοι πρόσφυγες, οι παππούδες μας, ήρθαν από την Μικρά Ασία και από την Ανατολική Θράκη και θεμελίωσαν αυτό τον τόπο.

Η Αρχαία Ραίκηλος ( 556 π.χ. η σημερινή Περαία ) ενσαρκώνεται πλέον μετά από αιώνες από ανθρώπους ταλαιπωρημένους και διωγμένους από τις αλησμόνητες πατρίδες και θεμελιώνουν με αγάπη και ελπίδα την νέα τους πατρίδα.

Ως τρίτος γενιά Περαιώτης ανάβω κερί ευγνωμοσύνης στον πρώτο Ιερέα της Περαίας πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη, τον ευχαριστώ και τον λησμονώ για την εκκλησία που θεμελίωσε το 1923 ως πρώτος ιερέας της περιοχής.

Ανάβω κερί ευγνωμοσύνης στους συγχωρεμένους του προπατόρους μου Δημήτριο Πολυκράτη καταγωγή από τα Βουρλά και Βασιλεία Χατζηνικολάου Πολυκράτη καταγωγή από την Προύσα όπου το πρώτο σπίτι που έχτισαν ήταν στην Άνω Περαία στην οδό Άγνωστη Στρατιώτη. Τους ευγνωμονώ, τους αγαπώ και προσεύχομαι για τις ψυχές τους. Δημιούργησαν μια πολύτεκνη οικογένεια. Την Στυλιανή, την Ειρήνη, τον Σπυρίδωνα, τον Κωνσταντίνο ( τον προπάτορα μου) και την Ελισάβετ οι οποίοι με όλοι τους την δύναμη συνέβαλαν τότε ως μικρά παιδιά στο χτίσιμο της περιοχής.

Ανάβω κερί ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς όπου συνέβαλαν για να χτιστεί αυτή η πόλη, τους πρώτους κατοίκους και δεν ξεχνώ να θυμηθώ την κ. Λίτσα Μαντζάρη την οποία την γνώρισα, έλαβα την ευχή της και μας περιέγραψε εμάς τους νεότερους εκείνα τα χρόνια παραδόσεις και ιστορίες. Ας είναι Αιώνια Ημνημη όλων αυτών που συνέλαβαν σε αυτό το έργο.

Εύχομαι, σ’ όλους τους Περαιώτες και στους κατοίκους αυτής της περιοχής χρόνια πολλά και ευλογημένα. Η “Γλυφάδα” της Θεσσαλονίκης θα είναι το καύχημα μας και τις αρμόζει ακόμα περισσότερο σημασία…..”

Αφήστε μια απάντηση