Αλλεπάλληλα τα χτυπήματα στη ματωμένη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλεπάλληλα τα χτυπήματα στη ματωμένη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε διαρκή ετοιμότητα για χερσαία επέμβαση εντός τη Λωρίδας της Γάζας είναι η πολεμική μηχανή του Ισραήλ.

Ισραηλινά πυρά χτυπούν τον προσφυγικό καταυλισμό Νουσειράτ, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

Στις νυχτερινές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε όλη Γάζα σκοτώθηκαν πάνω από 50 Παλαιστίνιοι.

Ο πόνος στην Λωρίδα της Γάζας ατελείωτος. Η νεαρή Παλαιστίνια καταρρέει, θρηνεί την αδελφή της και τα ανίψια της που διαμελίστηκαν από τις βόμβες.

Για περισσότερους από 4.300 νεκρούς Παλαιστίνιους κάνουν λόγο αραβικά κανάλια από τη Γάζα, παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι έχουν σκοτωθεί 1.600 παιδιά και 700 γυναίκες.

«Τους σκότωσαν στον ύπνο τους, αθώα παιδιά. Ήταν με τον πατέρα και τη γιαγιά τους όταν έπεσε ο πύραυλος. Τι κακό έκαναν;»

Το Al Jazeera καταγράφει σε ζωντανή σύνδεση μια από τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Γάζα.

Οι αρχές του Ισραήλ ετοιμάζονται να απαγορεύσουν το δίκτυο ως προπαγανδιστικό και απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Η Γάζα είναι στο σκοτάδι εδώ και δυο εβδομάδες. Οι άμαχοι προσπαθούν να ζήσουν χωρίς φως, νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Κάτοικος της Γάζας δήλωσε: «Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση εδώ. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την ζωή μας. Η κατάσταση μας είναι πολύ, πολύ δύσκολη. Ο Θεός να μας βοηθήσει».

Το πέρασμα της Ράφα από την Αίγυπτο στην Λωρίδα της Γάζας άνοιξε για 20 φορτηγά με τρόφιμα, νερό και φάρμακα. Οι κάτοικοι όμως λένε πως αυτά δεν είναι αρκετά.

«Έχει νόημα 20 φορτηγά να μοιραστούν σε 2 εκατομμύρια κατοίκους; Τι θα πρωτοπάρει ο καθένας; Είναι μια σταγόνα στον ωκεανό».

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός στρατός κάνει ασκήσεις με αληθινά πυρά λίγο πριν την μεγάλη χερσαία επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας και προειδοποιεί:

«Για την ασφάλεια σας μετακινηθείτε προς τα νότια. Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις στην πόλη της Γάζας και θα αυξήσουμε τα χτυπήματα. Κάθε σπίτι μου πέφτει στην Γάζα είναι σπίτι από το οποίο η Χαμάς διεξάγει τις τρομοκρατικές τις πράξεις. Το κάνει ώστε να καταστρέφουμε κτίρια», ανέφερε ο Ντάνιελ Χάγκαρι, εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού.

«Θα μπούμε στην Λωρίδα της Γάζας. Θα κάνουμε μια επαγγελματική αποστολή για να καταστρέψουμε τα στελέχη και την υποδομή της Χαμάς. Και θα έχουμε στο μυαλό μας τις μνήμες από τις εικόνες όσων σκοτώθηκαν το Σάββατο, πριν από δυο εβδομάδες» σημείωσε Ισραηλινός στρατηγός.

Ο Τζο Μπάιντεν επιμένει να μην απαντά με σαφήνεια για το εάν προτείνει στο Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία επιχείρηση.

Σε ένα ασυνήθιστο χτύπημα, οι ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο τους και την Δυτική Όχθη. Ισραηλινός πύραυλος χτυπά το τέμενος Αλ Αλνσάρ στην Τζενίν.

Κάτοικος της Τζενίν περιέγραψε: «Οι περισσότεροι κοιμούνταν. Κάποιοι ήταν ξύπνιοι. Είδαμε το φως και ακούσαμε την μεγάλη έκρηξη. Τρέξαμε στον τόπο της έκρηξης και είδαμε νεκρούς και τραυματίες. Τους πήγαμε στο νοσοκομείο».

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κάτω από τα χαλάσματα.

Δείτε από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση