Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (ΒΙΝΤΕΟ)

ην Τρίτη, στα δυτικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες στη βόρεια Ελλάδα, όπου ίσως να βρέξει λίγο το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά.

Τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας περιμένουμε και στο Ιόνιο, κυρίως στα νότια τμήματα, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, ωστόσο όσο βαδίζουμε προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, με μέτριας έντασης βροχή να εκδηλώνεται στην Εύβοια και την κεντροανατολική Στερεά

Τα όποια φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι ασθενούς ως και μέτριας έντασης και τοπικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα αγγίξει το θερμόμετρο τους 23 – 26 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και τους 28 – 29 βαθμούς στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο αναμένονται μέγιστες τιμές που θα κυμανθούν από 26 – 29 βαθμούς Κελσίου. Πιο χαμηλές θα είναι οι ελάχιστες τιμές αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί, με την ψύχρα να γίνεται αισθητή και νοτιότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 3 – 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βόρειους. Βοριάδες περιμένουμε και στο Αιγαίο με ένταση 3 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Το βράδυ από τα δυτικά θα πυκνώσει και αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 29 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 25, με βοριάδες 3 – 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη προβλέπονται κατά διαστήματα νεφώσεις, με βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη. Προς το βράδυ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στη Θεσσαλία και σε παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, με τις μέγιστες το μεσημέρι να πέφτουν στους 22 βάθμουςστα βόρεια. 27 – 29 στις υπόλοιπες περιοχές. Σημαντική όμως θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη 4 – 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται βροχές και τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες. Μέσα στη μέρα θα περιοριστούν στα νότια εξασθενημένες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις.

Το χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, φτάνοντας τους 21 – 22 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι 26 – 28 στις υπόλοιπες περιοχές. Βοριάδες στα πελάγη 4 – 6 στο Αιγαίο και 7 μποφόρ.

Αφήστε μια απάντηση