Ακρίβυνε η πίτσα-Κατά 20% υψηλότερο το κόστος παρασκευής της
Το προσφιλές φαγητό της Ιταλίας παρουσιάζει αύξηση στην τιμή του, καθώς το κόστος παρασκευής της έχει ανέβει.
Ακρίβυνε το αγαπημένο φαγητό των Ιταλών, η πίτσα, στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το κόστος των υλικών για την παρασκευής της πίτσας έχει πάρει την ανιούσα, με τις τιμές να μοιάζουν εξωφρενικές.
Μάλιστα η τιμή του ελαιόλαδου έχει αυξηθεί κατά 27%, με τους Ιταλούς να έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια ακόμα και στο «εθνικό» φαγητό τους.
Πίτσα: Πόσο κοστίζει η παρασκευή της στο σπίτι
•Αλεύρι γ.ό.χ: 0,87€ – 1,95€
• Μαγιά ξηρή: 0,60€ – 0,90€
• Σιμιγδάλι: 0,75€ – 1,10€
•Καλαμποκάλευρο: 1€ – 1,10€
• Σαλάμι σε φέτες: 1,90€ – 2€
• Μπέικον: 1,80€ – 2,60€
• Τυρί τριμμένο: 3,60€ – 3,90€
• Σάλτσα: 1,40€ – 1,90€
• Πιπεριές: 1,50€
• Μανιτάρια: 2€ – 2,40€
ΣΥΝΟΛΟ: 15,42€ – 19,35€ (*Ελαιόλαδο 3 κ.σ, νερό χλιαρό 250 γρ., 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι)