Αίτημα της “Δράσης Πολιτών” για έκδοση ψηφίσματος για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων

Αίτημα της “Δράσης Πολιτών” για έκδοση ψηφίσματος για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Δράση Πολιτών” του Γιώργου Χατζηβαλάση με την οποία αιτείται την έκδοση ψηφίσματος για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στηρίζει το αίτημα της διεθνούς Οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» (UN ECOSOC Consultative Status NGO & ICAN Partner) που έχει θέσει ως στόχο να επικυρωθεί από την Ελλάδα η Συμφωνία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων, η οποία υιοθετήθηκε στις 7 Ιουλίου 2017 από την ολομέλεια του Συμβουλίου του ΟΗΕ.

Πιστεύουμε ότι ένας κόσμος χωρίς την πυρηνική απειλή είναι εφικτός καθώς η υπογραφή και επικύρωση της Συνθήκης έχει πραγματοποιηθεί ήδη από 50 κράτη και από τον Ιανουάριο του 2021 είναι πλέον σε ισχύ!

Πιστεύουμε ότι οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στην παγκόσμια κοινή προσπάθεια προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αλλά και κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη, που απειλείται από την πιθανότητα χρήσης των πυρηνικών όπλων από μία ή περισσότερες από τις 9 συνολικά χώρες που διαθέτουν περίπου 14.000 πυρηνικές κεφαλές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού να εκδώσει ψήφισμα, όπως έχουν κάνει περισσότερες από 70 μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, η Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Ναγκασάκι, η Γενεύη, το Σίδνεϋ και 50 δήμοι της χώρας μας, με τα παρακάτω σημεία:

– Ότι συνυπογράφει ως Δήμος την έκκληση της ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear weapons) προς την Ελληνική κυβέρνηση για να υπογράψει και να επικυρώσει την Συνθήκη. Η έκκληση επισυνάπτεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
– Ότι αποφασίζει την συμμετοχή στην διεθνή κίνηση “Mayors for Peace” (http://www.mayorsforpeace.org/english/) που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία των Δημάρχων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και αποδέχεται την συνεργασία μεταξύ Δήμων για την προώθηση της Συνθήκης και την ενημέρωση για τους άμεσους κινδύνους των πυρηνικών όπλων.
– Να συνεργαστεί με τον διεθνή οργανισμό «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» και να προβούν από κοινού σε δράσεις για να συμβάλουν στην εφαρμογή της συνθήκης και να στιγματιστούν τα πυρηνικά όπλα έως ότου εξαλειφθούν.
Σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτής της ιστορικής οικουμενικής στιγμής της ανθρωπότητας και διεκδικήσουμε ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά όπλα, όπως έχουν κάνει ήδη δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο και δεκάδες κράτη και κυβερνήσεις.
Σε αυτή την προσπάθεια, κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Και η πιο αδύνατη φαινομενικά φωνή, έχει μεγάλο ειδικό βάρος στην συνείδηση της ανθρωπότητας

Για την ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γιώργος Χατζηβαλάσης”

Αφήστε μια απάντηση