Έμφραγμα: Ποια τα συμπτώματα και τι συνιστούν οι γιατροί (BINTEO)

Έμφραγμα: Ποια τα συμπτώματα και τι συνιστούν οι γιατροί (BINTEO)

Ο διευθυντής Μονάδας Εμφραγμάτων Metropolitan Hospital & Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας, Εμμανουήλ Καλλιέρης, μίλησε στο LIVE NEWS για ενημερώνει για το έμφραγμα που, δυστυχώς αφορά όλο και πιο νέα σε ηλικία άτομα και των δύο φύλων.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο διευθυντής Μονάδας Εμφραγμάτων Metropolitan Hospital & Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας, Εμμανουήλ Καλλιέρης, εξήγησε πως εάν κάποιος ασθενής καπνίζει ή έχει χοληστερίνη ή ζάχαρο και έχει κάποια ενόχληση στο στήθος, και η ενόχληση αντανακλάται στον αριστερό ώμο, στο χέρι ή στο σαγόνι, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα να κάποια κλινική.

«Ο χρόνος από το έμφραγμα είναι ζωή. Εάν κάποιος έχει υποψία πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε κλινική. Πλέον, έχουμε πληθώρα εργαλείων στα χέρια μας και μας βοηθούν να εντοπίσουμε γρήγορα εάν ο ασθενής κινδυνεύει από έμφραγμα. Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι χρόνοι, από την στιγμή που έρθει ένα έμφραγμα στο νοσοκομείο, μέσα σε μία ώρα θα πρέπει να γίνει η στεφανιογραφία με την προϋπόθεση πως ο ασθενής δεν θα έρθει μετά από τρεις ώρες

Δείτε το θέμα από το Live News του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση