«Έκρηξη» τιμών στα καύσιμα – Νούμερα που… ζαλίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έκρηξη» τιμών στα καύσιμα – Νούμερα που… ζαλίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι συγκρίσεις αλλεπάλληλες. Oι παραγγελίες από ορισμένους με το λίτρο πια και τα ξεσπάσματα των οδηγών για τις τιμές των καυσίμων διαδοχικά. Απελπισμένοι τόσο εκείνοι που βάζουν απλή αμόλυβδη, όσο και εκείνοι που πληρώνουν για πετρέλαιο κίνησης…

Κάθε μέρα και πιο ακριβά. Από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Ήπειρο, την Κρήτη και την Πάτρα. Σε κάθε γωνιά της χώρας. Οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται καθημερινά και τα νούμερα ζαλίζουν. Στην Ικαρία αγγίζει ήδη τα 2,50 ευρώ, με την τιμή το μεσημέρι να διαμορφώνεται στα 2,488. Σταθερά ψηλά η Μήλος με το κάθε λίτρο απλής αμόλυβδης να στοιχίζει 2,459 ευρώ, κοντά της η Κάλυμνος στα 2,412 ευρώ το λίτρο κι ακολουθούν η Νάξος με 2,35, το Γύθειο στη Λακωνία κι η Μύρινα στη Λήμνο με 2,22 ευρώ το λίτρο, και το Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο, με 2,228 ευρώ το λίτρο.

Τα βενζινάδικα αλλάζουν τιμές μετά από κάθε γέμισμα των δεξαμενών τους και οι μέσες τιμές αυξάνονται. Από τα 2.050 που ήταν χθες, το μεσημέρι η μέση τιμή σε ολόκληρη τη χώρα έφτασε τα 2,072.

Οι περισσότεροι από το πρωί έβαζαν για τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Η δραματική αύξηση του κόστους γίνεται καλύτερα αντιληπτή σε ετήσια βάση. Για ένα όχημα που διανύει 15.000 χιλιόμετρα με καταναλώσεις κοντά στα 10 λίτρα εντός και εκτός πόλης, η επιβάρυνση αγγίζει όπως βλέπουμε τα 700 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι. Ενώ τα τρία προηγούμενα χρόνια χρειάζονταν περίπου 2.300 ευρώ, με τα νέα δεδομένα απαιτούνται πάνω από 3.000 ευρώ.

Ακόμα χειρότερη εικόνα για το πετρέλαιο κίνησης. Με την επιβάρυνση όπως βλέπουμε να αγγίζει τα 900 ευρώ. Αφού από τα 1.963,50 ευρώ που χρειάζονταν πέρυσι για τα 15.000 χιλιόμετρα, φέτος θα χρειαστούν 2.823. Κι πάντα με βάση τις τιμές που ισχύουν σήμερα.

Το ξέφρενο ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων άρχισε να κορυφώνεται λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Στις 23 Φεβρουαρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,887 ευρώ το λίτρο. Άρχισε να ανεβαίνει το επόμενο διήμερο με 1,892 και 1,902 ευρώ το λίτρο με τις τιμές να ξεφεύγουν την τελευταία εβδομάδα. Χθες στα 2,053 ευρώ το λίτρο καταγράφηκε μια αύξηση 8,8% μέσα σε μόλις 15 μέρες.

Την απελπισία των οδηγών στα βενζινάδικα διαδέχονται οι μαύρες σκέψεις τους, αφού τα καύσιμα είναι ένα μόνο κομμάτι στο παζλ της ακρίβειας.

Δείτε το ρεπορτάζ από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση