Χατζηβαλάσης: “Την Ελλάδα την χάνεις, όταν χάνεις την γλώσσα της”

Χατζηβαλάσης: “Την Ελλάδα την χάνεις, όταν χάνεις την γλώσσα της”

Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης, επανήλθε στο θέμα της ανορθόγραφης ανάρτησης του Δήμου σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις που έρχονται. Σημειωτέον πως ακόμα ΔΕΝ έχει κατέβει η δεν έχει διορθωθεί, εν πάση περιπτώσει, η λέξη “Θάλλασα” (έτσι όπως τη βλέπετε, με τα δύο λάμδα και το ένα σίγμα!!!).

Γράφει ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”:

«Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική· το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου…» (Οδυσσέας Ελύτης)

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η Ελλάδα ήταν ελεύθερο και συγκροτημένο κράτος. Την Μακεδονική δυναστεία διαδέχθηκαν οι επίγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Ακολούθησαν η Ρωμαϊκή, η Βυζαντινή, η Οθωμανική Αυτοκρατορία και φτάσαμε στο 1831, όταν ανασυστάθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Στα 2.000 χρόνια που μεσολάβησαν η γλώσσα μας ήταν ο συνδετικός κρίκος και η προσδοκία της ελεύθερης πατρίδας, που μας κράτησαν ενωμένους.

Όταν χάνεις τη γλώσσα σου, χάνεις και την έννοια της πατρίδας.

Στο μήνυμα του δημάρχου για την 28η Οκτωβρίου είναι ενσωματωμένη και η εικόνα με το μήνυμα που καταλήγει: «…ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΘΑΛΛΑΣΑΣ». Έτσι όπως το βλέπετε. Με ένα «Σ»! Άντε τώρα να του εξηγήσεις, ότι την πρώτη σταγόνα την έχασε ήδη, γιατί την Ελλάδα την χάνεις, όταν χάνεις την γλώσσα της.
ΥΓ.: Τα δυο Λ είναι Σαλονικιώτικη προφορά με παχύ «ΛΛ», γι αυτό το αφήνω ασχολίαστο”.

Αφήστε μια απάντηση