Χατζηβαλάσης για Τσαμασλή: “Ο βασιλιάς είναι γυμνός”

Χατζηβαλάσης για Τσαμασλή: “Ο βασιλιάς είναι γυμνός”

Ανάρτηση “φωτιά” του Γιώργου Χατζηβαλάση για τον Γιώργο Τσαμασλή τον οποίο χαρακτηρίζει “γυμνό βασιλιά”! αντικείμενο της κριτικής η… βασιλική σύμβαση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Οι εμμονές του δημάρχου
(Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά)

«Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα, ζούσε ένας βασιλιάς που κάθε μέρα ζητούσε από τους ράφτες του καινούργια ρούχα, για να εντυπωσιάζει τους υπηκόους του» -έτσι ξεκινάει το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ιστορία είναι γνωστή: ο βασιλιάς που δεν κυβερνά επί της ουσίας (άλλος κάνει κουμάντο), καλεί συνεχώς ραφτάδες, μέχρι που κάποιοι τον παραμυθιάζουν πως του έφτιαξαν ρούχα από ένα μαγικό ύφασμα, ορατό μόνο από τους πολύ έξυπνους.

Φυσικά, όλοι οι φοβούνται να του πουν τι συμβαίνει, ούτε καν ο ίδιος αποδέχεται τη γύμνια του και βγαίνει περίπατο στην πόλη. Μονάχα ένα μικρό αγόρι βρίσκεται να φωνάξει «ο βασιλιάς είναι γυμνός!»
Το παραμύθι διαβάζεται και σαν παραβολή για αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην αλαζονική, αυτάρεσκη, άνευ ευαισθησίας και περιεχομένου δημαρχιακή εξουσία, που περιφρονεί την κοινή λογική, ποντάροντας στην απατηλή εικόνα που δημιουργεί μέσα από τις (ιδιοτελώς ή ανιδιοτελώς) φίλα προσκείμενες σελίδες του fb.

❗️Το αντιλαμβάνεσαι διαβάζοντας την Ερώτηση του Παν. Δ. Μήλιου για τον απολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που αποκαλύπτει, για πρώτη φορά επισήμως, το γενικευμένο μπάχαλο που έχουν προκαλέσει οι επιλογές του δημάρχου και του αντιδημάρχου οικονομικών, κ Κούτουκα, στο κοινωνικό πρόγραμμα του δήμου και από την άλλη, την μάταιη προσμονή των συνανθρώπων μας, που περίμεναν ένα πιάτο φαΐ και τους το αρνήθηκαν.

‼️Το αντιλαμβάνεσαι ακόμη περισσότερο, όταν μαθαίνεις ότι -ανεξάρτητα από την συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων- για τη μεταφορά από το σημείο συγκέντρωσης μέχρι το χώρο της ταφής τους, όμορος δήμος πληρώνει στον εργολάβο 36€/τόννο ενώ εμείς πληρώνουμε 78€! Μεταφέρουμε 20.000 τόννους/χρόνο και πληρώνουμε 840.000 € και για τα 3 χρόνια της σύμβασης θα πληρώσουμε 2.520.000 € περισσότερα για το ίδιο έργο..!!!

⚜️Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά -εν προκειμένω η νέα σύμβαση μεταφοράς των σκουπιδιών- μας κοστίζουν μια περιουσία, ενώ κάθε μέρα στο δήμο μας 139 οικογένειες συνδημοτών μας αναστενάζουν, αλλά δεν βρίσκεται ακόμα πουθενά εκείνο το αγόρι, να φωνάξει: «ο βασιλιάς είναι γυμνός!»

Αφήστε μια απάντηση