Χατζηβαλάσης: ” Έχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να κάνουμε βήμα μπροστά”

Χατζηβαλάσης: ” Έχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να κάνουμε βήμα μπροστά”

Δήλωση για τον χθεσινό απολογισμό που έκανε ο δήμαρχος για το 2021, ανήρτησε ο Γιώργος Χατζηβαλάσης.

Διαβάστε αναλυτικά την άποψη του επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” την οποία συνδυάζει μ΄ ένα σκίτσο του Αρκά:

“Πραγματοποιήθηκε χτες η Ειδική Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής. Η συνεδρίαση αυτή συνηθίζεται να πραγματοποιειται σε μεγάλο χώρο, παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών και τον πρώτο λόγο έχουν οι δημότες. Αντ’ αυτού ο δήμαρχος -κρυβόμενος πίσω από τα μέτρα της πανδημίας- την πραγματοποίησε σε «στενό οικογενειακό κύκλο», δηλαδή… μεταξύ μας. Ούτε το link για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της συνεδρίασης κοινοποίησε.

Ασφαλώς δεν έχασαν κάτι οι δημότες, αφού ο δήμαρχος μπέρδεψε τις ημερομηνίες και -νομίζοντας ότι είναι παραμονή πρωτοχρονιάς- εμφανίστηκε σαν Αγιο-Βασίλης για να μας πει τι ΘΑ κάνει και όχι τι έκανε! Το χειρότερο ακόμη είναι ότι η ο απολογισμός που παρουσιάστηκε, ήταν μια στείρα κουραστική επανάλειψη του ίδιου απολογισμού που έκανε και πέρσι. Οι ίδιες μελέτες, τα ίδια έργα, οι ίδιες εντάξεις. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Κι όμως! Έχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να κάνουμε βήμα μπροστά.

Όπως επεσήμαναν όλες οι δημοτικές παρατάξεις (πλην της συμπολίτευσης) κάνουμε βήματα πίσω, χάνοντας έργα από τα προγράμματα χρηματοδότησης που είχαν ενταχθεί. Η αδυναμία πραγματοποίησης ακόμη και των ώριμων έργων αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2021, από τον οποίο απορροφήθηκε μόλις το 5%!!! των προβλεφθέντων κονδυλίων ενώ το 95% μεταφέρονται στον Προϋπολογισμό του 2022.

Δικαιολογημένη είναι λοιπόν η πλήρης απογοήτευση και ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο απολογισμός του δημάρχου από το σύνολο της αντιπολίτευσης”.

Αφήστε μια απάντηση