“Χαμένη τετραετία η διοίκηση Τσαμασλή”

“Χαμένη τετραετία η διοίκηση Τσαμασλή”

Αρθρο του Δημήτρη Τεκίδη

“Αγαπητοί αναγνώστες ,

Εάν ρίξετε μια ματιά στις ημερήσιες διατάξεις του δημοτικού συμβουλίου , της διοίκησης Τσαμασλή , με λύπη θα διαπιστώσετε κι εσείς , πως δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα για μελέτη νέου έργου .

Αντιθέτως υπάρχουν πολλές παραλαβές έργων από μελέτες που έγιναν από τη διοίκηση Μαυρομάτη και υλοποιήθηκαν επί σημερινής διοίκησης .

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ; Αυτό σημαίνει , ξεχάστε νέα έργα για την επόμενη τετραετία . Μια τετραετία χαμένη για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του δήμου . Και αν συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος της θητείας τους , ο επόμενος δήμαρχος δεν θα βρει καμία νέα μελέτη για υλοποίηση . Αν φυσικά υλοποιήσουν αυτά που τους κληροδότησε η διοίκηση Μαυρομάτη .

Σκεφθείτε , ότι η διοίκηση Μαυρομάτη τις μελέτες που έκανε – και δεν είναι λίγες- δεν πρόλαβε να τις υλοποιήσει στην τετραετία της θητείας της και υλοποιούνται τώρα . Και αυτό διότι οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες . Χρειάζονται αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου , μελέτες , εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες , εξεύρεση πόρων , ένταξη σε προγράμματα , άνοιγμα προγραμμάτων κ.λ.π , κ.λ.π .

Και αν λάβουμε υπ ‘ όψιν την γραφειοκρατία και την οικονομική κατάσταση της χώρας αντιλαμβάνεστε πολύ εύκολα του λόγου το αληθές .

Απεναντίας , βλέπουμε τον σημερινό αντιδήμαρχο της τεχνικής υπηρεσίας να αναρτά φωτογραφίες από τις ασφαλτοστρώσεις (Μελέτες Μαυρομάτη ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb κ.λ.π ) αφήνοντας έτσι να αιωρείται και να πιστεύουν οι δημότες πως είναι δικά τους έργα . Δεν έχει το θάρρος και το πολιτικό ανάστημα να κάνει αναφορά στους προκατόχους του . Έφτασε στο σημείο να κάνει ανάρτηση στο fb και να μας λέει ότι κάνει μελέτη για σχολείο στο Μεσημέρι όταν και οι πέτρες εκεί γνωρίζουν πως αυτό είναι μελέτη της διοίκησης Μαυρομάτη . Λίγη τσίπα κύριοι .

Και όλα αυτά για να κρύψει την ανυπαρξία του αφού , όπως προανέφερα , δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα για νέα μελέτη . Αντί λοιπόν να στρωθεί στη δουλειά για να φανεί χρήσιμος στον τόπο του , αυτός αναρτά φωτογραφίες για να καρπωθεί τον κόπο των προκατόχων του. Δεν θα αναφερθώ στα χαμένα έργα (μελέτες) γιατί το έχω κάνει ήδη σε προηγούμενα άρθρα μου .

Δούλεψε σκληρά η διοίκηση Μαυρομάτη , τους κληροδότησε έτοιμο φαγητό σερβιρισμένο στο πιάτο και αυτοί θέλουν να μας το παρουσιάσουν ως δική τους συνταγή . Και ήταν τόσο γεμάτο το πιάτο που θα το αφήσουν μισοάδειο (χαμένες μελέτες ) λόγω ανικανότητας.

Το έργο που προσπαθούν να μας λανσάρουν ως λαμπερό, αλλά δεν είναι χρυσός , θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος από πράξεις και ενέργειες τους .

Αγαπητοί αναγνώστες , τίποτα δεν είναι τυχαίο απ’ όσα γράφω . Ασχολούμαι με τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά θέματα από είκοσι (20) χρονών παιδί και οδεύω στα εξήντα πέντε (65). Διετέλεσα δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος σε δύο διαφορετικούς δήμους και υπήρξα διοικητικό μέλος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ). Άσκησα διοίκηση και αντιπολίτευση και γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργεί το γρανάζι της αυτοδιοίκησης .

Εμένα ο Μαυρομάτης δεν είναι ούτε ξάδελφος μου ούτε καμία άλλη συγγένεια έχω μαζί του . Είναι όμως ένας πολύ καλός πολιτικός και προσωπικός μου φίλος . Όμως ρε αδερφέ ,δεν δέχομαι και κυρίως δεν ανέχομαι το άδικο . Δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι να με θεωρούν ηλίθιο . Τον άνθρωπο αυτόν που δούλεψε σκληρά και πρόσφερε ότι μπορούσε στον τόπο του και που το έκανε με πολύ αγάπη τον ταπείνωσαν , τον συκοφάντησαν , τον λοιδόρησαν , τον διέσυραν και τον έσυραν στα δικαστήρια . Και όταν ο Μαυρομάτης αθωώθηκε , δεν είχαν το θάρρος την λεβεντιά και το πολιτικό ανάστημα να του ζητήσουν μία δημόσια συγνώμη όπως δημόσια έκαναν όλα τα προαναφερόμενα . Και δυστυχώς συνεχίζουν να το κάνουν”.

Αφήστε μια απάντηση