Χέρι-χέρι Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και “Χαμόγελο του Παιδιού”

Χέρι-χέρι Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και “Χαμόγελο του Παιδιού”

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Το σύμφωνο έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά αποδοτική στην προσπάθεια για προστασία των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών.

ο κ. Τζιτζικώστας μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, «το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μια ομάδα ανθρώπων, μια μεγάλη οικογένεια, που πραγματικά κάνει τη διαφορά στη χώρα μας. Στα 25 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στο παιδί έχουν καταφέρει να αφήσουν το ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμά τους στη ζωή και την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας. Μέσα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αυτά τα 25 χρόνια έχουν υποστηριχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά και οικογένειες, ενώ η προσφορά τους, που γίνεται μέσω εθελοντισμού, στηρίζεται και στηρίζει μια σειρά από κοινωνικές δομές. Η προσφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού» δεν περιορίζεται μόνο στην παιδική προστασία, αλλά είναι σημαντική στη μάχη όλων μας κατά της εγκληματικότητας, με κορωνίδα το Amber Alert και το Silver Alert. Η ελληνική κοινωνία μέσα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκει ειρήνη, βρίσκει τις έννοιες του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, που για όλους μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα της ζωής μας. Με το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα αναβαθμίζουμε την πολυετή μας σχέση και θα μπορέσουμε με πιο συγκεκριμένες και περισσότερες δράσεις να ενισχύσουμε την προσπάθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού»».

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς ενισχύεται η σταθερή συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έναν θεσμό που είναι ταγμένος για να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και αλλάζει επίπεδο. Εμείς θα συμπληρώσουμε με επιστημονικό τρόπο τις σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιεί σε κοινωνικό επίπεδο η Περιφέρεια για τα παιδιά, την οικογένεια και τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Όλες οι παρεμβάσεις μας πρέπει να έχουν κοινή συνιστώσα την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη στήριξης. Οι εποχές είναι δύσκολες. Είναι ενδεικτικό ότι ένα παιδί το εξάμηνο, ένας έφηβος μέρα παρά μέρα δήλωνε αυτοκτονία, είχαμε πολλές εντάσεις, προβλήματα, που είναι παράλληλες απώλειες της πανδημίας του κορωνοϊού, τις οποίες δεν θα αφήσουμε να προχωρήσουν περισσότερο ενώνοντας τις δυνάμεις μας».

Αφήστε μια απάντηση