Φύρδην Μίγδην: ” Φτάσαμε αισίως στη μέση του Φεστιβάλ μας”-Απόψε «Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα

Φύρδην Μίγδην: ” Φτάσαμε αισίως στη μέση του Φεστιβάλ μας”-Απόψε «Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι “Φύρδην Μίγδην” για τις πρώτες ημέρες του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού, δηλώνοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους για την πορεία του σημαντικού αυτού πολιτιστικού γεγονότος για τον Δήμο μας.

Η ανακοίνωση:

“Φτάσαμε αισίως στη μέση του Φεστιβάλ μας – ένα γεγονός που μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες φάνταζε απίθανο! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την πορεία των παραστάσεων μέχρι τώρα. Η προσέλευση του κόσμου ξεπερνάει κάθε προσδοκία μας, με το θέατρο να γεμίζει κάθε βράδυ! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεχή παρουσία σας, η οποία είναι η ισχυρότερη απόδειξη του ότι το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού αξίζει και οφείλει να στηριχτεί από όλες τις πλευρές και να καθιερωθεί ως ένα από τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα του Δήμου Θερμαϊκού, και, γιατί όχι, της Βορείου Ελλάδας!
⏳ Την Τετάρτη 26 Οκτώβρη οι «Φύρδην Μίγδην» σας παρουσιάσαμε, εκτός συναγωνισμού, τη «Μικρή μας πόλη», το διαχρονικό κοινωνικό έργο του Θόρντον Ουάιλντερ για την αξία των μικρών, καθημερινών στιγμών και του χρόνου που απερίσκεπτα αφήνουμε να χάνεται, σε σκηνοθεσία Γιώτας Αλεξοπούλου. Για άλλη μια φορά το χειροκρότημα και τα σχόλιά σας ήταν συγκινητικά και μας γέμισαν δύναμη και αισιοδοξία! Σας ευχαριστούμε!
💣 Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, η πολυβραβευμένη ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» μας παρουσίασε το πολυδιάστατο κωμικο-υπαρξιακό δράμα του Κόλιν Χίγκινς «Χάρολντ και Μωντ», σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάτου. Η δυναμική σχέση των πρωταγωνιστών και το κορυφαίο φινάλε έλαβαν τη συγκίνηση και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού!
🍴 Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, το κοινό δεν είπε ΟΧΙ στους «Υπερφωτισμένους» των Άνω Λιοσίων και στο «La Nona», αλλά γέμισε το θέατρο για να γελάσει, να προβληματιστεί και να χειροκροτήσει τη μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Ρομπέρτο Κόσσα, ένα πληθωρικό έργο με έντονες αποχρώσεις κοινωνικού και πολιτικού σχολιασμού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου.
🪶 Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ο «Γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου, προσγειώθηκε στο ΚΑΠΠΑ για να μας χαρίσει λίγη από τη μαγεία του, με τους ηθοποιούς της ομάδας Main Point να «κεντούν» με τις ερμηνείες τους επί σκηνής, να μαγνητίζουν για δύο ώρες το κοινό και να καταχειροκροτούνται στο φινάλε από ένα κατάμεστο ΚΑΠΠΑ.
Και έτσι το πρώτο μισό του Φεστιβάλ μας ολοκληρώνεται! Έχουμε άλλες τέσσερις παραστάσεις να απολαύσουμε από σήμερα Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στην Τελετή Λήξης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε με την παρουσία σας όλες τις ομάδες που έρχονται στον τόπο μας με τόση λαχτάρα για να μας δείξουν το απαύγασμα των κόπων και των προσπαθειών τους! Το χειροκρότημά μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε!
Εμείς, ως διοργανώτρια ομάδα, παίρνουμε από εσάς τη δύναμη και το θάρρος, που τόσο έχουμε ανάγκη, ώστε να συνεχίσουμε με επιμονή την προσπάθεια για κάτι διαφορετικό, κάτι που να αγγίξει λίγο περισσότερο τις ψυχές μας, κάτι που να μας κάνει καλύτερους.
Το Φεστιβάλ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΑΠΟΨΕ η Ομάδα Τέχνης Art-ῶ του Συλλόγου «Πολιτιστικές Απόπειρες» Νέας Μάκρης θα παρουσιάσει το έργο «Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ρούση & Γιώργου Μπάρδη

Επίσης θα υπάρξει αφιέρωμα στον ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ και την ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ

Αφήστε μια απάντηση