Φροσύνης: “Να μείνουμε στην τριάδα ως το τέλος”

Φροσύνης: “Να μείνουμε στην τριάδα ως το τέλος”

Ένας από τους πρωταγωνιστές στην καλή πορεία του Κεραυνού Αγγελοχωρίου είναι ο Φιλήμων Φροσύνης. Ο 21χρονος ήρθε ως εξτρέμ αλλά καθιερώνεται από τον Κώστα Γαλτσίδη -πρώτη φορά στην καριέρα του- ως αριστερός μπακ-χαφ στο βασικό σχήμα και ξεχωρίζει, δίνοντας ταχύτητα, διεισδυτικότητα και επιθετικό τόνο από την πτέρυγα. Ο ίδιος θεωρεί οτι του ταιριάζει, οτι προσαρμόστηκε και οτι ανταποκρίνεται στα νέα καθήκοντα, συνδυαστικά με συνεχή αμυντική βελτίωση, όπως και οτι βρίσκει περισσότερο χώρο να πάρει τη μπάλα ως “ελεύθερος”.

Ο άλλοτε παίκτης της Ξάνθης (Κ20), της Τρίγλιας και του Εθνικού Σοχού (πέρυσι), που έχει παίξει και στη Γερμανία (δυο χρόνια), μίλησε στα social media του Κεραυνού για την ως τώρα διαδρομή της ομάδας μας στον πρώτο γύρο, που μας βρίσκει στην πρώτη τριάδα, με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και δυο σερί διπλά στο φινάλε του.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το που κρίθηκε η χθεσινή νίκη στην “παγωμένη” Πτολεμαϊδα με τον Μακεδονικό Φούφα: “Στο δεύτερο μέρος με τις εσωτερικές αλλαγές και το σύστημα που άλλαξε σε 4-3-2, γιατί παίζαμε και οι δυο ομάδες με 10 παίκτες από το πρώτο, κυριαρχήσαμε στο κέντρο. Είχαμε συνεχώς τη μπάλα εμείς, δε σταματήσαμε να βγάζουμε φασεις. Το γκολ αργά ή γρήγορα θα ερχόταν. Παίζαμε συνέχεια στο δικό τους μισό. Στην αρχή οι καιρικές συνθήκες, το κρύο και το σκληρό γήπεδο, μας δυσκόλεψαν, μετά βρήκαμε τα πατήματά μας. Το πιστευάμε οτι θα σκοράρουμε, στο πρώτο ημίχρονο μας βγήκε μια βιασύνη. Είχαμε όμως μετά την κατάλληλη υπομονή και φαινόταν οτι θα βάζαμε γκολ”.

Για το αν του θυμίζει το προηγούμενο διπλό με τον Πιερικό:

“Θυμίζει αρκετά. Eίναι σημαντικό οτι κρατάμε το μηδέν πίσω σε δυο σερί εκτός έδρας ματς, που εντέλει τα κερδίζουμε. Μπροστά δε φοβόμαστε, ξέρουμε οτι θα σκοράρουμε. Σε άλλα προηγούμενα ματς δεχόμασταν εύκολα γκολ. Πλέον το δουλέψαμε αρκετά και τον βρίσκουμε τον τρόπο να κρατάμε το μηδέν πίσω. Αυτό είναι το κλειδί για τις νίκες, ειδικά εκτός. Είμαστε ομάδα με καλές επιθετικές επιδόσεις, φαίνεται όχι μόνο στο δικό μας όμιλο, αλλά συνολικά στα γκολ των ομάδων στα 5 γκρουπ της κατηγορίας”.
Είναι θετικό το πρόσημο του πρώτου γύρου για τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου; “Μόνο θετικό πρόσημο, είμαστε μια καινούρια ομάδα. Τώρα χτιζόμαστε. Βέβαια μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι και με βαθμούς παραπάνω, ειδικά στα τελευταία λεπτά κάποιων αγώνων. Μς τις μεταγραφές που έγιναν πιστεύω οτι θα είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο γύρο”.
Ποιο είναι όμως το ατού του Κεραυνού για την ελπιδοφόρα παρουσία στα 13 αυτά παιχνίδια; “Μυστικό είναι το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Είμαστε οικογένεια. Ο καθένας παίζει για το διπλανό του, τρέχουμε όλοι για το διπλανό μας”.
Για το πως βλέπει το επόμενο ματς, την Κυριακή με την Ελασσόνα στους Ν. Επιβάτες: “Είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, δε δέχεται εύκολα γκολ, δε βάζει ευκολα γκολ. Αν είμαστε συνεπείς στα αμυντικά μας καθήκοντα και κρατήσουμε το μηδέν, πιστεύω θα βρουμε γκολ και θα κερδίσουμε. Το να βάλουμε το πρώτο γκολ είναι το πιο σημαντικό”.

Για το τι χαρακτηρίζει φέτος κυρίως τον Κεραυνό ως ομάδα:

“Η επιθετική διάθεση. Σκοράρουμε. Είμαστε επιθετική ομάδα, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και δημιουργεί πολλές φάσεις σε κάθε ματς. Και τα στατιστικά δείχνουν οτι είμαστε σε καλό δρόμο, τα νούμερα γενικότερα”.

Για το αν περίμενε η ομάδα να είναι στην τριάδα στη μέση της διαδρομής και ποιος είναι ο στόχος ως το τέλος:

“Περίμενα μια καλή πορεία και λόγω των παικτών που έχουμε. Διαθέτουμε εμπειρία και καλούς παίκτες, που βοήθησαν αρκετά. Στόχος είναι να είμαστε όσο ψηλότερα μποορούμε. Θέλουμε να κρατηθούμε στην πρώτη τριάδα, να μη φύγουμε από εκεί. Κάθε λάθος στο δεύτερο γύρο θα στοιχίζει”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο:
“Είμαστε ευχαριστημένοι, τον χρειαζόμαστε σε κάθε ματς. Ειδικά εντός, παίζει τεράστιο ρόλο”.
Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ σε προσωπικό επίπεδο από τη φετινή χρονιά ως τώρα, είναι αυτό που έψαχνα ο Κεραυνός. Όσο πηγαίνει καλά η ομάδα, θα φαινόμαστε και εμείς, ο καθένας ξεχωριστά ατομικά”.

Αφήστε μια απάντηση