Φιάσκο Επανομής: Χαμός αρνητικών σχολίων κάτω από την ανάρτηση Πασχαλιά

Φιάσκο Επανομής: Χαμός αρνητικών σχολίων κάτω από την ανάρτηση Πασχαλιά

Ο κ. Δημήτρης Πασχαλιάς, προσπάθησε χθες να δώσει μια απάντηση (υπάρχει δημοσιευμένη στο BestCity.gr) για το άσχημο νέο που ήρθε για την Επανομή και αφορά στη διάλυση της σύμβασης με τον εργολάβο για την ανάπλαση της εισόδου της πόλης. Η απογοήτευση είναι μεγάλη και φαίνεται από τα σχόλια του κόσμου κάτω από το συγκεκριμένο post όπου δεν υπάρχει ούτε μία θετική ή υποστηρικτική θέση, προς την διοίκηση.

Πάρτε μια γεύση:

“Η δουλειά της Διοίκησης του Δήμου είναι να προστατεύει τα συμφέροντα του ιδιώτη εργολάβου ή των δημοτών; Ήρεμα ρωτάω γιατί μπερδεύτηκα λίγο…”

“Για ποιον λόγο έχουμε ΟΛΕΣ , αυτές τις καθυστερήσεις στα έργα δεν καταλαβαίνω και γιατί θα πρέπει να φτάνουμε πάντα στο αμήν;;;;το έργο έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα πριν την ενεργειακή κρίση;;;;άρα φταίτε και είστε υπόλογοι για ΟΛΕΣ τις καθυστερήσεις που έχουν γίνει κατά την θητεία σας….όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και δικαιολογίες των οπισθίων…αυτά από εμένα για την πιο άχρηστη διοίκηση που πέρασε από την Επανομή…”

“Κλεμμένο από την ΚΥΡΙΑ Πάτυ Πασχαλίδου και θα ήθελα πολύ μια απάντηση: Πραγματικά νιώθω την ανάγκη κάποιου να απαντήσει, λόγω εντοπιότητας, -για την Ανάπλαση Εισόδου της Επανομής- , αλλά προσπαθεί να δικαιολογηθεί σε ένα θέμα που αφενός δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και αφετέρου προφανώς ο ίδιος δεν ευθύνεται.
Αλήθεια από πότε μας ενδιαφέρει αν άλλαξε γνώμη ο εργολάβος ή αν τον βρήκε η ενεργειακή κρίση?
Που ακριβώς στη νομοθεσία το αναφέρει αυτό?
Μήπως λέω όταν υποβάλει την προσφορά του ο κάθε εργολάβος, υποχρεούται να δεχτεί ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ τους όρους της διακήρυξης και της μελέτης, και το δηλώνει επίσημα?
Μήπως είναι εκ του νόμου ΔΕΣΜΙΟΣ της οικονομικής του προσφοράς, που ο ίδιος – μόνος του έκανε?
Εμείς κύριοι δεν είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα κάθε εργολάβου. Είμαστε εδώ γιατί θα έπρεπε μέσα στο χρονικό διάστημα που παρέμεινε άπρακτος να τον πιέσουμε με τα όπλα που μας δίνει η νομοθεσία.
Να του δώσουμε την 1η και αν δεν συμμορφωθεί τη 2η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ, και μετά να τον κηρύτταμε ΕΚΠΤΩΤΟ, ώστε να μπορούσε να καταπέσει η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης 5% του έργου, υπέρ του ΔΗΜΟΥ.
Και πιστέψτε με, κανείς εργολάβος δεν θέλει τέτοιου είδους εξέλιξη, γιατί μετά δέσμια υποχρέωση μας ως Δήμος, θα ήταν να στείλουμε το ΠΤΥΧΙΟ που παίρνει τις εργολαβίες στο Υπουργείο. ΠΡΑΞΑΜΕ κάτι τέτοιο και δεν το ΞΕΡΩ?
Τουναντίον, τον αφήσαμε στην διακριτική του ευχέρεια, και παρήλθε το χρονικό διάστημα που είναι ΔΕΣΜΙΟΣ από το νόμο, και σήμερα κάνουμε τι?
Τον αφήνουμε ελεύθερο, και ούτε γάτα ούτε ζημιά, εκλιπαρώντας τον δεύτερο, να δεχτεί. Αλήθεια γιατί αυτός να το κάνει? Αυτός μάλλον δεν θα αντιμετωπίζει προβλήματα με την ενεργειακή κρίση!!
ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΟΤΣΙΑ!!”

“Έπρεπε να τον έχετε φορτώσει πιο νωρις τον δρόμο στο κοντείνερ από την Κίνα όλοι ξέρουν γιατί γίνεται αλλαγή εργολάβου αλλά φυσικά κανένας δεν μπορεί να μιλήσει”

“Υπάρχουν κενά στην απάντηση.Ποτε υπογράφτηκε η σύμβαση με τον εργολάβο; Και αφού υπογράφτηκε δεν υπάρχουν ρήτρες; Και ο δήμος ποιον προστατεύει; Τον εργολάβο η τους δημότες;;”

Μάλιστα υπάρχει και σχόλιο του επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, Γιώργου Χατζηβαλάση: ” Δημήτρη ξέρεις ότι σε εκτιμώ, αλλά μην αναλαμβάνεις ευθύνες που δεν σου αναλογούν. Υπάρχουν αρμόδιοι αντιδήμαρχοι να τοποθετηθούν. Απο τον Ιούνιο του 2020 μέχρι σήμερα, τι έκανε ο εργολάβος; Δεν ρωτώ εσένα αλλά τον συντοπίτη σου μέχρι χτες αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών. Όταν βάζεις όμως έναν δάσκαλο προϊσταμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, δεν μπορείς να έχεις περισσότερες απαιτήσεις. Αυτό μπορούσε αυτό έκανε…”.

Αφήστε μια απάντηση