Υπέροχο μήνυμα κατά του παιδικού μπούλινγκ από τον πατέρα Βησσαρίωνα Καντούνη

Υπέροχο μήνυμα κατά του παιδικού μπούλινγκ από τον πατέρα Βησσαρίωνα Καντούνη

Πρωϊνό μήνυμα, όλο ουσία, από τον πατέρα Βησσαρίωνα Καντούνη. Ο ιερέας από την Επανομή, αναφέρεται σε όλα εκείνα τα παιδιά που δέχονται μπούλινγκ στο σχολείο, εξαιτίας της εμφάνισης ή της διαφορετικής συμπεριφοράς τους. Ο πατέρας, έχοντας το τραγικό παράδειγμα της απώλειας της κορούλας του, πριν από λίγο καιρό, έχει έναν λόγο παραπάνω σε αυτό το ζήτημα…

“Λίγο την προσοχή μαμάδων, μπαμπάδων αλλά και όσων δεν είναι γονείς και σκοπεύουν να γίνουν. Το μήνυμα είναι σημαντικό. Υπάρχουν στα σχολεία αγόρια και κορίτσια που δεν είναι προσκεκλημένα σε γενέθλια.

Υπάρχουν παιδιά που μπαίνουν στην άκρη γιατί δεν μπορούν να μάθουν γρήγορα ή γιατί είναι δύσκολο να μάθουν. Υπάρχουν παιδιά με δυσκολίες ή αναπηρίες που θέλουν να γίνουν μέλη μιας ομάδας, αλλά δεν γίνονται αποδεκτά γιατί είναι πιο αποδεκτή η νίκη της ομάδας από την άσκηση των παιδιών.

Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι ούτε σπάνια, ούτε περίεργα. Θέλουν απλά να γίνονται αποδεκτά από όλους!!! Θέλουν να αρέσουν και να τα βοηθάει κανείς να πιστεύουν ότι είναι ικανά.

Έχει κανείς τη διάθεση να αντιγράψει και να επικολλήσει αυτό το μήνυμα προς τιμήν όλων αυτών των παιδιών που αξίζουν μια ευκαιρία?

Να είσαι ευτυχισμένος είναι πιο σημαντικό από το να είσαι καλός μαθητής ή να είσαι όμορφος!”

Αφήστε μια απάντηση