“Τσάμπα Επανάσταση” κάνει ο Τσαμασλής

“Τσάμπα Επανάσταση” κάνει ο Τσαμασλής

Αν για ένα πράγμα αξίζει κανείς να βάλει το χέρι στη τσέπη, αυτό είναι για να τιμήσει τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, επέτειο των 200 ετών αυτής, γιορτάζουμε φέτος! Ωστόσο, για τον Γιώργο Τσαμασλή, ούτε κάτι τέτοιο είναι αρκετό, ώστε να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με πρόσχημα τον εθελοντισμό αναθέτει σε απλούς ερασιτέχνες γραφίστες την διακόσμηση ορισμένων σημείων του Δήμου Θερμαϊκού, δίνοντάς τους μόνο τα υλικά και τίποτε άλλο!!! Βέβαια, κανείς δεν αμφιβάλει πως η προσπάθεια όσων ανθρώπων ανταποκριθούν, δεν θα είναι αξιέπαινη και απολύτως σεβαστή, όμως δεν μπορεί ένας ολόκληρος Δήμος να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην καλή προαίρεση των εθελοντών με οτι αυτό συνεπάγεται.

Ιδού το κάλεσμα του δημάρχου:

“ΠΡΟΣΚΑΛΩ όλους τους GRAFFISTES, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αναπαράσταση με εικόνες της εθνικής παλιγγενεσίας ’21 να επικοινωνήσουν με το γραφείο εθελοντισμού, 2392027000. Στόχος είναι η ελευθερία αποτύπωσης του κλίματος εκείνης της εποχής σε χώρους που θα υποδείξει ο Δήμος.
Επισημαίνεται πως η προμήθεια των υλικών, που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου, θα γίνει σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες”.

Και η ανακοίνωση της αρμόδιας αντιδημαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού:

“Με θέμα, «Ελληνική Επανάσταση του 1821», η Αντιδημαρχία Τουρισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Εθελοντισμού Δήμου Θερμαϊκού προσκαλεί street artists, να συμμετέχουν στην δημιουργία μεγάλου μεγέθους τοιχογραφιών σε στοχευμένες τοποθεσίες και κτίρια του Δήμος Θερμαϊκού – Municipality of Thermaikos.
Η ανοικτή εθελοντική πρόσκληση είναι προς εθελοντές καλλιτέχνες – street artists, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτου εθνικότητας και διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία, προκειμένου να καταθέσουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις για να μετατρέψουν σε έργα τέχνης εξωτερικές επιφάνειες επιλεγμένων τοίχων στο Δήμο Θερμαϊκού, με θέμα «Ελληνική Επανάσταση του 1821»
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους με ένα ή δύο σκίτσα με θέμα «Ελληνική Επανάσταση του 1821» καθώς και ένα πολύ σύντομο βιογραφικό, έως στις 10 Απριλίου 2021, στην ηλεκτρονική διεύθυνση visitthermaikos@gmail.com Πληροφορίες: στο τηλ.2392027000
Ο κάθε street artist μπορεί να υποβάλλει περισσότερες από μία προτάσεις και το τελικό έργο στο τοίχο δεν μπορεί να έχει σημαντική απόκλιση από την πρόταση που θα έχει υποβληθεί.
Οι καλλιτέχνες θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές και υλικά οι οποίες θα είναι κατάλληλες και ανθεκτικές για εξωτερικούς χώρους.
Τα υλικά θα χορηγηθούν από τον Δήμο Θερμαϊκού”.

Αφήστε μια απάντηση